Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Ветерана АТО Максима Бачинського вбили в поїзді на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині вбито ветерана антитерористичної операції Максима Бачинського

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це на сторінці у Facebook пише його знайомий Едуард Аркушин. Він також просить максимального поширення цієї інформації, оскільки "інакше розслідування і пошук вбивці можуть спустити на гальмах, як воно буває. І вбивці можуть залишитися безкарними. Чого б дуже не хотілося!" Далі наводимо його текст повністю.


"Макс брав участь у захисті України від росіян та сепаратистів на Донбасі. Служив у 25-й повітряно-десантній бригаді. Але був убитий кілька днів тому на мирній території в поїзді Одеса-Костянтинівка. Тіло знайшли на коліях під Вільногірськом.


Ми разом із Максом співали різдвяні колядки на вулицях Дніпра.


Так і познайомилися.



Слідчі Вільногірського райвідділу, намагаючись уникнути "висяка", підводять під основну версію - самогубство в неконтрольованому стані.



Він дотримувався здорового способу життя. Здається, навіть був вегетаріанцем. Цікавився духовними практиками, християнством і ведичною культурою, бував у храмі. Я був із ним поверхнево знайомий.


Але враження від спілкування залишилися дуже позитивні. Запам'яталася його сонячна відкрита посмішка і доброзичлива вдача.


Макса вбили 17-18 червня. Але матеріали в пресі почали з'являтися лише зараз - 23-24 червня.


"Дніпроград" написав: "Слідчі Вільногірського райвідділу, намагаючись уникнути "висяка", підводять під основну версію - самогубство в неконтрольованому стані".


Але Макс як віруюча людина добре знав, що самогубство - не вихід в будь-якій ситуації. Крім того, всі його друзі, яких я особисто знаю, не помічали у нього жодних депресивних настроїв.


Це була активна, життєлюбна і позитивна людина.


Брав участь у суботниках-прибираннях у Дніпрі, допомагав людям принагідно...


Крім того, наш спільний з Максом друг, який бачив його понівечене тіло у морзі, каже, що це вбивство. Без варіантів.


П'яний конфлікт теж відкидаємо, бо Макс не курив і не пив, не вживав наркотиків. За що на війні отримав позивний Монах. Взагалі він був урівноваженою і неконфліктною людиною. Але навіть якщо конфлікт із кимось і трапився, то, погодьтеся, це не привід вбивати людину.


Тому вбивцю повинні знайти і так чи інакше покарати. Ким би він не був - звичайним сепаром чи негідником, чи сепаром та негідником у погонах! А такі підозри, зі слів родичів, є.


Дніпроград: "Волонтери, побратими і всі, хто знав Максима, звертаються до глави поліції Дніпропетровської області Віталія Глуховері з проханням взяти справу під особистий контроль. Головне, підкреслюють вони, не дати "спустити справу на гальмах" і вимагати від слідчих органів справедливого розслідування".


І ще смиренне прохання: друзі, без злоби і матюччя в коментах.


Максу це не сподобалося б...


Він у будь-якій ситуації залишався джентльменом... "


Зазначимо, за даними видання "Дніпроград", Бачинський повертався поїздом Одеса-Костянтинівка в Дніпро після невдалого відпочинку в одному з санаторіїв Одеси. Він вирішив виїхати вже наступного дня після прибуття, бо не захотів перебувати в закладі, де серед відпочивальників така велика кількість "сепарів". Після того, як він сів у поїзд, з ним було втрачено зв'язок. Через кілька днів його тіло знайшли біля села Дубове, на перегоні Вільногірськ - Верхівцеве.

Telegram Channel