Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Музика Вівальді звучала в луцькому костелі

Волинь-нова

Музика Вівальді звучала в луцькому костелі

Цими днями минає 26 років з часу відновлення богослужінь в кафедральному Соборі Святих Апостолів Петра і Павла

Олександр ДУРМАНЕНКО


З 12 червня по 11 липня триває апостольський, або як його ще називають, Петрів піст, під час якого вшановуються «Петрова твердість і Павлів розум».



«Ця музика про боротьбу: між добром і злом, талантом і бездарністю. І  якою б вона не була важкою та тривалою, зрештою перемагає любов», - відзначив керівник оркестру «Кантабіле» Товій Рівець.



25 червня, у костелі відбувся концерт провідних колективів Волині: академічного камерного оркестру «Кантабіле» та архієрейського хору Свято-Троїцького кафедрального собору «Оранта». А знаковим є не лише місце виступу, а й той факт, що виконувались твори одного з провідників Барокко – Антоніо Лучіо Вівальді. В цьому стилі й збудовано Собор Святих Апостолів Петра і Павла.  Музику Вівальді гармонійно доповнили церковні твори Д. Бортнянського та С. Рахманінова, які виконали учасники хору «Оранта» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Василя Мойсіюка. У фіналі концерту, з імпровізованої сцени, яка об’єднала академічну музику та церковний спів, талантами двох колективів пролунала «Глорія» Антоніо Вівальді – один із найвідоміших християнських музичних творів, відомий також під назвою «ангельський гімн». Після цього глядачі стоячи оплесками подякували виконавцям за можливість насолодитись класичною музикою у майстерному виконанні.

Telegram Channel