Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Які документи необхідні для подорожі за кордон на авто?

Про це можна дізнатися за два кліки

Відтепер на сайті Головного сервісного центру МВС hsc.gov.ua можна швидко дізнатися, які документи необхідні для подорожі за кордон на авто, повідомляє Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області.



Сервіс автоматично розділяє країни на ті, що визнають національне посвідчення водія, та ті, де з треба мати міжнародне посвідчення водія.



Для цього треба обрати країну до якої плануєте подорожувати, і заповнити опцію про те, чи ви є власником авто. Відповідно до вказаних параметрів з’явиться перелік необхідних документів. Сервіс автоматично розділяє країни на ті, що визнають національне посвідчення водія, та ті, де з треба мати міжнародне посвідчення водія.


 


— Міжнародне посвідчення водія видається без складання іспитів, при цьому національне посвідчення водія не вилучається, - роз`яснює керівник РСЦ МВС у Волинській області Олександр Малашко. - Потрібно пам’ятати, що, крім наявності всіх необхідних документів, увагу звернути слід і на обов`язкову умову виїзду за кордон – наявність державних номерних знаків транспортного засобу, адже індивідуальні дійсні тільки на території України. Також застерігаю автовласників наперед, що авто, на які встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім придбаних у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.


Детальніше з наданням послуг та адресами сервісних центрів МВС можна ознайомитися на сайті vol.hsc.gov.ua.


Для швидкого інформування та консультування громадян у сервісних центрах МВС працює фейсбук-сторінка Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області https://www.facebook.com/scvolyn/ та телефон для довідок (0332 77-19-74).

Telegram Channel