Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Літні салати: дієтичні, вітамінні і красиві

Волинь-нова

Літні салати: дієтичні, вітамінні і красиві

У спекотний сонячний день абсолютно не хочеться не тільки готувати серйозну і важку їжу, а й навіть їсти її. Овочі та фрукти в різних поєднаннях, доповнені нежирними рибними або м’ясними продуктами і заправлені легкими соусами, — саме те, що треба. У жарку пору року краще готувати без майонезу, замінюючи його йогуртом, лимонним соком або іншим легким оригінальним соусом

Із молодої картоплі
Класичне поєднання смаку молодої картоплі, маринованих огірочків та часнику — все в одній салатниці.
Інгредієнти: 400 г молодої картоплі, 200 г малосольних огірків, 1 пучок салату, 8 перепелиних яєць, 1 зубок часнику, 2 ст. ложки нерафінованої олії, чорний мелений перець та сіль — за смаком.
Приготування. Молоду картоплю відварити «в мундирах» до готовності, остудити, почистити і нарізати кубиками. Відварені перепелині яйця почистити і порозрізати навпіл. Огірки покраяти скибочками. Часник розтерти із сіллю. Листя салату крупно порвати. Змішати у салатниці всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити олією.


Із капусти й селери
Інгредієнти: 1 невелика білоголова капустина, 3 стебла селери, 2 кисло–солодкі яблука, півлимона, пучок кропу, 2 ст. ложки олії, 0,5 ч. ложки цукру, сіль за смаком.
Приготування. Капусту тон­­ко нашаткувати. Селеру тонко нарізати. Посікти кріп. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати соломкою і зразу ж полити лимонним соком, щоб не потемніли. Капусту викласти в салатницю, посолити, додати цукор, перемішати, трохи примняти руками, сік злити. Додати до капусти селеру, яблука і кріп, заправити олією і перемішати.

Telegram Channel