Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Чому нам зменшили зарплату?

Заява педагогічного колективу та профспілкової організації Головненської ЗОШ І — ІІІ ступенів (усього 39 підписів)

1 березня цього року наказом відділу освіти Любомльської райдержадміністрації було прийнято рішення про зменшення надбавки за престижність праці з 20% до 10%. І все це серед фінансового року! Зменшення заробітної плати відбулося з порушенням чинного законодавства. Такі дії відділу освіти призвели до заподіяння істотної шкоди (матеріальних збитків) захищеним законом правам педагогічного колективу Головненської ЗОШ І — ІІІ ступенів. Адже були порушені вимоги КЗпП України, Закону «Про оплату праці», Закону «Про профспілки», Статуту профспілки працівників освіти та науки України, галузевої угоди та умови колективного договору.
Чому самовільно, без персонального попередження вчителів школи про зміну істотних умов праці, без згоди первинної профспілкової організації, без погодження з профспілковим органом тарифікації, нам зменшено заробітну плату?
Педагогічний колектив та профспілкова організація Головненської ЗОШ І — ІІІ ступенів вважають, що перегляд та зменшення надбавок є протиправним і прямим порушенням законодавства та мають ознаки зловживання службовим становищем і владою. Просимо притягнути винних осіб до відповідальності і допомогти відновленню наших прав.
Любомльський район.

Telegram Channel