Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Шукав металобрухт, а знайшов гранати

Волинь-нова

Шукав металобрухт, а знайшов гранати

Група піротехнічних робіт знешкодила на Миколаївщині 119 одиниць вибухонебезпечних предметів часів минулих війн

Групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області було знешкоджено 119 одиниць вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, інформує ДСНС.



102 одиниці гранат М-14, протитанкову міну ТМі-42, артилерійський снаряд калібром 150 мм, 3 одиниці артснарядів калібром 85мм, 3 одиниці - калібром 50 мм та 9 одиниць снарядів калібром 37 мм було знищено шляхом контрольованого підриву.



Частину боєприпасів було виявлено чоловіком під час пошуку металобрухту на відкритій території в селі Шевченковому Новобузького району Миколаївської області. Також, піротехнічним підрозділом на виконання річного Плану організації виконання завдань з розвідки і розмінування місцевості Миколаївської області було обстежено 600 кв.м територій поблизу села Шевченкового та додатково було виявлено вибухонебезпечні предмети різних калібрів.  


Усі боєприпаси, а саме: 102 одиниці гранат М-14, протитанкову міну ТМі-42, артилерійський снаряд калібром 150 мм, 3 одиниці артснарядів калібром 85мм, 3 одиниці - калібром 50 мм та 9 одиниць снарядів калібром 37 мм було  знищено шляхом контрольованого підриву.


Рятувальники Миколаївщини вкотре звертаються до усіх мешканців та гостей краю! Будьте пильними! Почастішали випадки виявлення вибухонебезпечних предметів! Городяни натикаються на них на відкритих територіях, на власних городах, в полях тощо. У разі виявлення предмета, ззовні схожого на боєприпас, слід терміново сповістити про це відповідні структури за номером «101» або «102»! Пам’ятайте, що необережне поводження з даними предметами може обернутися лихом. Бережіть себе та власне життя!

Telegram Channel