Курси НБУ $ 41.35 € 46.15
Володимир ГУНЧИК: «Маємо усвідомити важливість конституційних постулатів, а через призму їх виконання – цінність самої держави»

Волинь-нова

Володимир ГУНЧИК: «Маємо усвідомити важливість конституційних постулатів, а через призму їх виконання – цінність самої держави»

Звернення голови Волинської облдержадміністрації з нагоди Дня Конституції України

Високодостойна громадо Волині, дорогі мої краяни! Волелюбними та справедливими завжди були українці. Слово громади, сказане на віче, мало визначальну вагу. Народовладдя – один із основоположних принципів української ідентичності. Офіційно прописано його 21 рік тому в Конституції – головному документі держави, ім’я якій – Україна



Саме в чинній Конституції вперше за багатовікову українську історію визнано не лише належність влади народові, але і його право її здійснювати. А тому 28 червня завжди буде для нас знаковим днем та величним державним святом. До речі, єдиним, яке закріплене в самій Конституції.



Нещодавнє впровадження безвізового режиму для українців – ключовий момент історії нинішньої, підвалини якої закладали ще за часів народження конституції Пилипа Орлика.



Безумовно, центральною подією всього конституційного процесу сучасної України стало прийняття в червні 1996–го першої в українській історії Конституції незалежної держави. Ухваливши знаковий документ, український народ продемонстрував усьому світові, що категорично відкидає прорадянський вектор руху і воліє крокувати шляхом розвинених країн. У такий спосіб ми фактично зробили поворот додому — назад до Європи, де українці були, є і будуть. І про це свідчать світоглядні цінності нації, прадавні традиції та історичні факти. А нещодавнє впровадження безвізового режиму для українців – ключовий момент історії нинішньої, підвалини якої закладали ще за часів народження конституції Пилипа Орлика.
Нам же, українцям, із дистанції історичного відліку та чверті століття існування незалежної держави яскраво видно: шанобливе ставлення до національних та державних цінностей, головного постулату – Конституції та самої України — і є істиною!
Тож маємо чергову нагоду нагадати самим собі, що мудрість, відповідальність, активна громадянська позиція кожного – запорука поступального розвитку України!
Нині хочу подякувати кожному, хто бачить себе частинкою держави і робить усе, аби мати Україна міцно стояла на ногах. Передусім — українським військовим. Саме вони – Герої сьогодення — не дають ворогові реалізувати його ниці наміри. Саме вони, перебуваючи в горнилі війни, виборюють для нас із вами право жити під мирним небом.
Цього дня нас переповнює гордість за Україну, але й особливо відчувається відповідальність. Відповідальність за долю держави, яка великою мірою залежить від усвідомлення кожним українцем необхідності дотримуватися цінностей, проголошених Основним Законом. Усі ми – державні мужі, посадовці, представники громадськості, активісти, прості українці, які живуть щоденною працею, – маємо усвідомити важливість конституційних постулатів, а через призму їх виконання – цінність самої держави.
У день державного свята – Дня Конституції України – засвідчую повагу тим, хто вкладає у розквіт своєї країни душу, зусилля та інтелект, хто має Україну в серці і вірить у неї, хто щоденною працею примножує її багатства та славу.
Щиро втішений, що вона – Україна — суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава! І про це написано в нашій Конституції!


 

Telegram Channel