Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

НСТУ оштрафують за «недопуск РФ» до Євробачення

За словами голови НСТУ Зураба Аласанії, «Європейська спілка мовників» просто стає в чергу разом із РФ (яка теж готує свій окремий позов, наказуючи UA:PBC з політичних причин)

Стосовно Національної суспільної телекомпанії України застосують штрафні санкції через незабезпечення участі в проведеному в Києві міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2017» учасниці від Російської Федерації. Про це Зураб Аласанія повідомив у Facebook, передає УП.



Є великий сумнів, що держава в обличчі СБУ, захоче розділити з UA:PBC цю колізію.



«Ранок почався з не дуже приємних новин для UA:PBC. Схоже, на нас таки чекають санкції за «незабезпечення участі в Євробаченні 2017 учасниці від РФ Юлії Самойлової». І в мене є великий сумнів, що держава в обличчі СБУ, захоче розділити з UA:PBC цю колізію», – пише Аласанія.
23 червня стало відомо про арешт у Швейцарії 15 мільйонів євро, внесених Україною в якості гарантії належного проведення пісенного конкурсу «Євробачення» в 2017 році.


При цьому підстави для арешту і його ініціатор названі не були.


26 червня Deutsche Welle повідомило, посилаючись на власні джерела, що причиною арешту міг бути позов телеканалу Euronews до НСТУ через те, що в 2014 році НТКУ ініціювала припинення співпраці з Euronews, після чого телеканал вимагав стягнути з тодішнього НТКУ, а нині НСТУ неустойку в розмірі 10,59 млн євро.


В Європейській мовній спілці виданню також відзначили, що вони не є ініціатором блокування коштів.

Telegram Channel