Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
А в нас усе було — не для «галочки»!

Волинь-нова

А в нас усе було — не для «галочки»!

У Володимир-Волинському педагогічному коледжі ім. Агатангела Кримського на спеціальності «Діловодство» літня практика проходила у формі ділової гри

Олег МУРАВЕЦЬКИЙ,
студент 2 курсу



Усіх студентів 2-Р курсу (на фото) було спочатку поділено на дві підгрупи, після цього ще на чотири організації (напрямок і трудовий колектив студенти обирали самостійно). Кожна організація мала власний бізнес, зокрема, у нас були туристичні агентства, ювелірний магазин та сільськогосподарське підприємство. Крім цього, студенти визначили, хто буде керівником, секретарем, діловодом, архівістом, інспектором з кадрів, заступником директора, інженером з техніки безпеки та менеджером по зв’язках із громадськістю.



Кожна організація мала власний бізнес, зокрема, у нас були туристичні агентства, ювелірний магазин та сільськогосподарське підприємство.



Умови, в яких проходила практика, були максимально наближені до реальних трудових: ранок розпочинався з оперативних нарад (п’ятихвилинок), після цього — робота з документами, прийом клієнтів, які часто відвідували організації. Крім цього, щоб «розбавити» трудові дні, керівники-практики запрошували на зустрічі випускників коледжу, які зараз працюють діловодами, а також проводили семінари-тренінги та організовували перегляд фільмів, що сприяло створенню цілісного уявлення про роботу, яка чекатиме на нас в майбутньому. Звісно, спочатку всім було важко, але завдяки старанням наших керівників Наталії Володимирівни Зілюк та Лідії Вікторівни Павлюк, заступника директора з навчально-виробничої практики Олени Павлівни Пелех, підтримки одногрупників ми швидко втягнулися в роботу і відчули себе справжніми працівниками престижних фірм.

Telegram Channel