Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ковель – місто європейське!

Волинь-нова

Ковель – місто європейське!

З нагоди відзначення Дня міста залізничників на Волинь приїхали сім закордонних делегацій і легендарний український співак Олег Скрипка

Ігор ЧАЙКА



Вже стало доброю традицією розпочинати офіційну програму з урочистого прийому делегацій міст–партнерів Ковеля. Цього року їх прибуло дев’ять: сім із країн Європи і дві з українських міст–побратимів Сміли та Бучі.
— Велика подяка всім партнерам, — наголосив у святковому привітанні ковельський міський голова Олег Кіндер. — Разом ми робимо корисні справи для наших людей. З містами–партнерами в Польщі, наприклад, сьогодні увійшли до другого етапу відбору у семи спільних європейських проектах. Сподіваємося, принаймні чотири з них матимуть позитивний результат. Хочемо, щоб наше місто розвивалося і було по–справжньому цивілізованим!



У День Ковеля Степан Івахів подарував місту символічний сертифікат на 2 мільйони гривень.



Жителів Ковеля привітали зі святом голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, представники міських рад Володимира-Волинського, Нововолинська, а також селища Нікольське Донецької області, з яким волинська громада розпочала співпрацю трохи більше року тому.
— Ми вдячні, що наші діти мали можливість відпочивати в родинах ковельчан, знайомитися з культурою та побутом волинського краю, — зауважив голова Нікольської районної ради Василь Мітко. — Для нас це дуже важливо, бо живемо на лінії зіткнення, в зоні АТО. Під час таких поїздок наші діти забувають про страхіття війни, заряджаються позитивними емоціями.
Програма Дня міста традиційно була насичена культурно–мистецькими та спортивними подіями. На центральній площі змагалися любителі силових вправ та єдиноборств. У тому, що Ковель — місто спортивне, переконували глядачів свята показові виступи юних авіамоделістів та каратистів.
Напередодні презентували другу чергу Набережної. Проект вартістю понад 2 мільйони гривень втілили за кошти благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині». На березі Турії облаштували дитячий майданчик з яскравими гойдалками та гірками, поля для пляжного футболу і волейболу, де одразу пройшли ігри на кубок благодійного фонду «Патріоти Волині» з нагоди п'ятої річниці його діяльності.
— Пляжний волейбол цікавий вид спорту, хоча й доволі важкий. Ми перейшли зі спортзалу на пісок, тому треба звикати, — ділиться враженнями ковельчанин Микола Тарасюк, якому вже за 70, а він ще досі у відмінній спортивній формі. — Майданчик класний, ми з хлопцями давно мріяли про такий. Тепер, дякуючи Степану Івахіву, будемо ще завзятіше тренуватися і краще грати. Зараз є всі умови для цього — тільки займайся!
Популяризація здорового способу життя та фізичної культури — один із пріоритетів діяльності фонду «Патріоти Волині». Коштом благодійників у Ковелі вже збудували 4 сучасні стадіони зі штучним покриттям, реконструювали комплексну ДЮСШ імені Євгена Кондратовича, відкрили зал для східних єдиноборств. За роки діяльності на підтримку дитячого спорту фонд виділив 6,4 мільйона гривень. А невдовзі спортивна інфраструктура Ковеля поповниться ще одним новим стадіоном на території фізкультурно-оздоровчого комплексу «Спорт для всіх» у мікрорайоні «Сільмаш».
У День Ковеля Степан Івахів подарував місту символічний сертифікат на 2 мільйони гривень — це ще одна інвестиція благодійної організації в майбутнє міста над Турією. У свою чергу заслуги «Патріотів Волині» у царині меценатства місцева громада відзначила званням переможця загальноміського конкурсу «Кращий» у номінації «Меценат року». Почесну нагороду на головній сцені свята Степану Івахіву вручив міський голова Олег Кіндер.
— Сердечно вдячний за високу оцінку нашої скромної діяльності, — сказав на церемонії нагородження лауреатів Степан Івахів. — Це не тільки моя нагорода. Дякую міському голові Олегу Кіндеру, його команді, своїй команді, депутатам міської ради, які завжди підтримують наші ідеї. А особливо велике спасибі кажу ковельчанам за їхню активну позицію і бажання бачити Ковель європейським містом!
Протягом святкового дня на головній сцені виступило ціле сузір'я талановитих дітей — учасників різноманітних аматорських колективів та студій.
— Ковель — місто привітне, — ділиться враженнями за лаштунками сцени лауреат першої премії обласного етапу фестивалю «Яскраві діти України» Вікторія Тітчук. — Тут є багато талановитих колективів та окремих виконавців. Хотілося б, аби вони мали можливість розвиватися, прославляти своє місто. Бажаю всім щастя!
Позитивних емоцій ковельчанам додав і виступ спеціальних гостей свята, які приїхали на запрошення народного депутата Степана Івахіва. Спочатку на сцену вийшов популярний гурт «Антитіла». А хедлайнером святкового концерту став Олег Скрипка, який співав світові шлягери, хіти групи «ВВ» та українські народні пісні в супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів.
На концерт прийшла неймовірна кількість людей. Вони танцювали на площі, підспівували артистам, веселилися. Святкове дійство стихло близько півночі, залишивши по собі масу приємних спогадів та незабутніх емоцій.



Улюбленець мільйонів Олег Скрипка дав на Волині суперконцерт.



Міський голова Олег Кіндер вручив народному депутату Степану Івахіву почесну нагороду переможця загальноміського конкурсу «Кращий» у номінації «Меценат року».


 

Telegram Channel