Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Ще в січні Володимир Деркач передбачив, що все нинішнє літо буде дощовим

Волинь-нова

Ще в січні Володимир Деркач передбачив, що все нинішнє літо буде дощовим

Народний синоптик із Каменя–Каширського спрогнозував, що сонце добряче припікатиме лише в другій декаді серпня. А загалом протягом 2017–го погода змінюватиметься що три дні

Олег КРИШТОФ


Як ми вже повідомляли, пан Володимир у передбаченні користується методикою колишнього журналіста «Волині–нової», а нині відомого письменника Володимира Лиса, суть якої полягає у спостереженні за природою у дні між католицьким і православним Різдвом (25 грудня – 7 січня). Чоловік вірить, що погода у цей період співвідносна з цілим роком.



« Третя декада липня не надто відрізнятиметься від перших двох: теплі дні так само змінюватимуться на холодні з дощем, інколи сильним.»



І цьогоріч він не «попав пальцем у небо», а «ніби на небі був» і підслухав, що ж там планувала «погодна канцелярія». Не вірите? Тоді читайте і звіряйте (прогноз на увесь рік публікувався у «Волині–новій» 25 січня).
Пан Деркач про закінчення останнього місяця весни–2017
«Третій період травня теж не принесе бажаного тепла, можливі невеликі дощі протягом усієї декади, але наприкінці місяця до нас постукає літо, температура потроху почне підвищуватись».
Чи побачив узимку червень?
«Місяць розпочнеться сонячною і теплою погодою, лише у середині першої декади можливий невеликий дощ (короткочасний). У другій десятиденці — теж комфортна літня температура, лише ближче до кінця декади вона дещо знизиться, тоді є певна ймовірність дощу. Початок третього періоду червня буде більш дощовим і холодним, хоча інколи температура підніматиметься».
Прогноз на липень
«Похмуре небо спостерігатимемо і на початку другого літнього місяця, можливі дощі, хоч і не дуже сильні й короткочасні. Із середини першої декади погода покращиться, підвищиться температура, та спеки не буде, інколи можливий сильний вітер. У другій декаді потепліє, будуть погожі дні. Зниження температури, дощ із поривами вітру застане нас під кінець другої десятиденки. Третя декада липня не надто відрізнятиметься від перших двох: теплі дні так само змінюватимуться на холодні з дощем, інколи сильним».
Що віщує «небесна канцелярія» на серпень?
«День–два, ймовірно, дощитиме на початку місяця, далі погода потрохи налагодиться, але по–справжньому літньої спеки знову ж не очікується, можливі сильні короткочасні опади зі шквалами (1– 2 години) у другій половині декади. Наступна десятиденка буде комфортнішою і теплішою, ніж перша, інколи може навіть припікати. Лише наприкінці другої декади завітають дощі, не затяжні, але потужні, із сильними шквалами, що захоплять і початок третьої декади. Далі погода буде комфортнішою, але справжнє літнє тепло вже не повернеться. Ймовірно, місяць завершиться невеликими опадами». 



 

Telegram Channel