Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Еліта ж тепер – «Верес», а не «Волинь» (Відео)

Волинь-нова

Еліта ж тепер – «Верес», а не «Волинь» (Відео)

Після 22-річної перерви рівненський клуб повертається у найсильніший чемпіонат країни. В останньому контрольному поєдинку підопічні Юрія Вірта розтрощили сусідів і принципових суперників – луцьку «Волинь», яка, навпаки, понизилась у статусі

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


«Верес» (Рівне) – «Волинь» (Луцьк) – 3:0 (1:0 – Руслан Степанюк, 58 хв.; 2:0 – Михайло Сергійчук, 72, з пенальті; 3:0 – Михайло Сергійчук, 76).


Контрольний поєдинок. Винники (Львівська область). Стадіон імені Богдана Маркевича. 10 липня 2017 року.


Перед стартом минулого сезону – 18 липня 2016-го – рівненський «Верес» та луцька «Волинь» також грали контрольний поєдинок між собою. Матч на рівненському «Авангарді» закінчився внічию 1:1.



15 липня о 21:00 на телеканалі «Україна» матч за Суперкубок країни: «Шахтар» – «Динамо».



Щоправда, тоді «Волинь» готувалася до першості у Прем’єр-лізі, а «Верес» – у Першій лізі. Нині ж усе з точністю до навпаки. Тепер в «еліті» (після 22-річної перерви!) гратимуть рівняни, лучани ж опустилися в нижчий «дивізіон».


Відомо, що лише 10 гравців із минулорічного «бронзового» першолігового складу й надалі виступатимуть за «Верес». Тож у міжсезоння клуб активно переглядав кандидатів і укладав контракти з новачками.


А ось про міжсезонні новини «Волині» загалу вдавалося дізнатися небагато. Адже на офіційному сайті клубу хіба що викладали результати контрольних поєдинків (навіть без зазначення, хто саме грає за лучан). Лише з інших джерел можна було довідатися про відхід із клубу кількох досвідченіших гравців, як-от 26-річного словенського захисника і єдиного легіонера «хрестоносців» Міхи Горопевшека та 23-річного українця (кримського татарина) Редвана Мемешева. Вочевидь, надалі пов’язувати свою долю з командою Віталія Кварцяного вони просто не захотіли…


Поєдинок у Винниках луцька молодь почала доволі жваво, притиснувши «Верес» до власних воріт. Згодом рівняни вирівняли ситуацію. Проте кілька нагод відкрити рахунок вони відверто змарнували. Особливо у цій справі «відзначився» кращий голеадор минулого сезону в Першій лізі Руслан Степанюк, який після гри проти підопічних Віталія Кварцяного поставив собі «тверду двійку». Форвард, зокрема, не використав вихід сам на сам із голкіпером лучан Андрієм Марчуком. Тож на перерву команди пішли з рахунком 0:0.


У другому ж таймі спочатку реабілітувався забитим голом Руслан Степанюк. Потім право пробивати пенальті заробив Михайло Сергійчук. До речі, він відразу взяв м’яча в руки, давши зрозуміти – «пробиватиму сам» (хоча, здалося, Русланові Степанюку це не надто сподобалося). Сергійчук не схибив, а за чотири хвилини оформив і дубль.


Дивимось, як це було, завдяки сайту http://veres.club – https://www.youtube.com/watch?v=ELhUK91HQGo :



Цікаво, що у цьому матчі Михайло Сергійчук виступав ще фактично у статусі «гравця на перегляді». Проте згодом стало відомо про укладення з ним контракту. І хай тепер хтось скаже, що «в одну річку двічі не увійдеш». Адже Сергійчук уже вчетверте «став» гравцем «Вереса»! Хоча після того, як він цієї зими «дременув» до донецького «Олімпіка», у такий розвиток подій не надто вірилося…


«Верес» стартує в Українській Прем’єр-лізі 16 липня виїзним матчем із ФК «Маріуполь» (колишній «Іллічівець»). «Декомунізований» клуб із прифронтового міста добре відомий рівнянам. Адже саме ця «парочка» підвищилася у класі після минулого сезону в Першій лізі. Тож поєдинок у Маріуполі обіцяє бути принциповим і цікавим.


Натомість «Волинь» розпочинає свій – тепер уже «першоліговий» – сезон 15 липня виїзним матчем із чернігівською «Десною» – «срібним» призером минулої першості.


У цю суботу на нас також чекає неймовірна битва – матч за Суперкубок країни: «Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ), пряма трансляція якого розпочнеться о 21:00 на телеканалі «Україна».

Telegram Channel