Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Міська рада хоче щоб керівництво держави впорядкувало діяльність комп'ютерних клубів у Луцьку

Волинь-нова

Міська рада хоче щоб керівництво держави впорядкувало діяльність комп'ютерних клубів у Луцьку

Луцька міська рада ухвалила звернення до Голови Верховної Ради Парубія А. В. та народного депутата України Лапіна І. О. від 14.07.2017 щодо впорядкування діяльності комп'ютерних клубів, закладів лото, лотереї та інших інтерактивних клубів

у Зверненні йдеться, що всупереч забороні грального бізнесу в Україні, у закладах миттєвої лотереї,  інтернет-клубах, інтернет-кафе, закладах спорт-лото та Української національної лотереї, яких у м. Луцьку налічується понад 60, за неофіційними даними під виглядом інтерактивних клубів надаються послуги грального бізнесу.



Понад 50 відсотків постійних клієнтів ігрових клубів є підлітки. Діти по декілька годин на день просиджують у цих сумнівних закладах, витрачаючи батьківські гроші.



У таких закладах після внесення користувачем комп'ютера відповідної ставки, можливе надання доступу через мережу Інтернет або внутрішню мережу до віртуальних казино із можливістю отримання з моментом випадковості виграшу у грошовому чи іншому еквіваленті, що відповідно до Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні” є забороненою діяльністю.


Попри те, що згідно з рішенням Луцької міської ради від 23.12.2008, режим роботи комп’ютерних клубів та інтернет-клубів, розміщених на території міста встановлено до 22.00 години, вищезазначені заклади працюють цілодобово, у закритому режимі з обмеженим колом відвідувачів, без офіційного встановлення режиму роботи, а їх кількість постійно зростає.


"Таким чином, інтерактивними клубами порушуються Правила додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька, контроль за додержанням яких покладено на органи Національної поліції, а до Луцької міської ради надходять численні звернення з вимогою припинення діяльності таких закладів, - зазначено у документі.


Також тут констатують:  останнім часом зростає занепокоєння громадськості щодо шкідливого впливу комп'ютерних та інтерактивних клубів на моральність та здоров'я молоді, популярність інтернет-клубів серед якої  зростає. Адже, крім економічних збитків для держави, розвиток таких подій призводить до фінансових і моральних збитків в тих сім’ях, члени яких є залежні від азартних ігор. Крім того, відсутній контроль за участю гравців та захистом їх прав. Багато молодих талановитих людей страждають нав'язливим захопленням азартними іграми, стаючи заручниками цих клубів та витрачаючи при цьому і так нелегко зароблені кошти. Особливу тривогу викликає той факт, що понад 50 відсотків постійних клієнтів ігрових клубів є підлітки. Діти по декілька годин на день просиджують у цих сумнівних закладах, витрачаючи батьківські гроші. Внаслідок діяльності сумнівних комп'ютерних закладів розпадаються цілком благополучні сім'ї, спричиняючи  втрату близьких і перспективної роботи.


Оскільки контроль за виконанням Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні” здійснюють органи  Національної поліції та фіскальної служби, з метою реагування на ситуацію, Луцька міська рада неодноразово направляла листи до цих установ про вжиття усіх можливих заходів щодо дотримання суб'єктами господарювання норм чинного законодавства. На даний час, для відповідного реагування листи  до органів поліції та фіскальної служби направлено повторно.


Зважаючи на серйозність проблеми, що несе потенційну загрозу економічному, інтелектуальному та духовному розвитку, а також соціальному становленню  молоді, збереженню українських сімей, просимо Вашої допомоги і сприяння щодо внесення змін до чинного законодавства, які б унеможливили організацію та проведення азартних ігор в комп'ютерних клубах, закладах лото, лотереї та інших інтерактивних клубах.


 

Telegram Channel