Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Пісочний пиріг із чорницею

Волинь-нова

Пісочний пиріг із чорницею

Цю чудову ніжну випічку можна готувати з будь-якою ягідною начинкою, тож її смак залежатиме від вашої фантазії

Інгредієнти: для тіста: 2 склянки борошна, 1 пачка маргарину, 2–3 ст. л. цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, 1 яєчний жовток, дрібка солі; для начинки: 1,5 склянки чорниць, 0,5 склянки цукру; для сметанно-яєчної заливки: 200 г сметани, 2 яйця, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю.
Приготування. Борошно перетерти з маргарином, додати цукор, жовток і дрібку солі, замісити пісочне тісто і поставити його в холодильник. Тим часом перебрати, помити і просушити чорниці. Охолоджене тісто розкачати і викласти на дно дека або сковорідки, одночасно формуючи бортики. Форму з коржем поставити в розігріту до 190–200 °С духовку і випікати 10–12 хвилин, після чого висипати зверху ягоди, змішані з цукром, злегка розрівняти і залити сметанно-яєчною сумішшю (яйця, сметану, цукор, ванільний цукор, крохмаль збити до однорідності). Поверх заливки покласти трохи чорниць і посипати ягоди цукром. Запікати в духовці 15–20 хвилин при температурі 200 °С.

Telegram Channel