Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чому жовтіє туя?

Волинь-нова

Чому жовтіє туя?

Її вважають невибагливою рослиною. Проте іноді вона жовтіє. Чому? Спробуємо розібратися

Зміна кольору хвої може свідчити про нестачу у ґрунті заліза. У такому випадку треба внести комплексні добавки.
Дехто вважає, що туя менше піддається впливу шкідників. Але це не зовсім так. Наприклад, кліщі або листовійки можуть спричинити зміну кольору хвої та її висихання. Щойно виявили шкідників, негайно обробіть дерево спеціальними засобами.
Причиною пожовтіння може стати сезонне скидання хвої. Найчастіше цей процес починається восени і проходить всередині крони навколо стовбура. Деякі сорти подібним чином реагують і на зміну температури.
Неправильно підготовлений ґрунт або вибране місце також впливають на колір крони. У повністю торфовому ґрунті корені починають гнити, а на піщаному — рослина не розвиватиметься нормально. Тому для туї ідеальним варіантом є дернова земля з додаванням торфу та піску.
Небажана і зайва волога. Поливайте дерево в певний час, наприклад тільки вранці. Перед холодом треба запобігти відсутності вологи, бо туя також жовтітиме. Тривалий вплив низької температури може порушити діяльність кореневої системи, що призведе до появи жовтих плям. Аби цього не трапилося, рекомендують мульчувати землю навколо стовбура.
Змінюють колір крони і грибкові інфекції. У такому випадку рослину треба обробити спеціальним розчином. Врахуйте, що можна провести й профілактику. Часто обприскують стовбур, ґрунт навколо та хвою.

Telegram Channel