Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Артем Запотоцький: «Справжніми господарями Луцька є його жителі, а не депутати»

Волинь-нова

Артем Запотоцький: «Справжніми господарями Луцька є його жителі, а не депутати»

Триває збір підписів за відкликання п’ятьох депутатів Луцької міської ради. Йдеться про обраних від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка та екс-представників Радикальної партії Олега Ляшка Аркадія Соломатіна, Сергія Булу та Костянтина Петрочука. Цього тижня керівник громадської ініціативи, депутат Луцькради від «БПП» Артем Запотоцький провів прес-конференцію, на якій розповів про перші вагомі результати та провокації опонентів

Костянтин МОРОЗ 


Обласний центр Волині може стати прикладом для України та продемонструвати всім, що справжніми господарями Луцька є його жителі. А обранці повинні виконувати їхню волю та представляти інтереси громади в міській раді. Якщо депутат забуває про свої обов'язки, займається політичним рейдерством замість розбудови міста, порушує закони України своїми голосуваннями, зраджує виборців, то такому представникові городян треба вказати на двері.
– Ініціативна група має 20 днів на збір підписів, який розпочався 14 липня, – розповідає Артем Запотоцький. – У нас ще є час до кінця наступного тижня. А далі будемо рухатися згідно з процедурою. Нещодавно до законодавства внесли зміни, котрі передбачають виборцям можливість відкликати депутатів, яких обрала громада. Як юрист хочу пояснити деякі нюанси. Оскільки в Луцьку один багатомандатний виборчий округ, то підписатися за позбавлення мандатів одразу п'яти обранців може будь-який мешканець. У минулому голосуванні взяли участь понад 65 тисяч лучан. Таким чином, згідно із Законом України «Про місцеві вибори» визначили виборчу квоту у нашому місті, яка становить 1562 голоси.



Якщо депутат забуває про свої обов'язки, зраджує виборців, то такому представникові городян треба вказати на двері.



Члени ініціативної групи працюють без заробітної плати і їх ніхто не фінансує, стверджує обранець. Підписи збирають у чотирьох людних місцях Луцька у спеціально обладнаних наметах з 15-ї до 20-ї години. Для свого волевиявлення потрібно мати паспорт. Все роблять згідно із вимогами чинного законодавства, у правовому полі. Депутат закликав опонентів поважати активістів у наметах і не влаштовувати провокацій. Він сподівається, що до рукоприкладства справа не дійде. Артем Запотоцький оприлюднив перші вагомі результати. За його словами, за відкликання Євгенія Ткачука на ранок вівторка вже підписалось 1050 лучан, за Олександра Козлюка та Сергія Булу – 1006, Костянтина Петрочука – 993, Аркадія Соломатіна – 980.
– Хотів би спростувати звинувачення в тому, що мене підтримує «Континіум», бо працюю там юристом. У п'ятницю, коли відбулися загальні збори лучан, я написав заяву на звільнення, – Артем Запотоцький продемонстрував свою трудову книжку. – Хоча це рішення далося мені нелегко, тому що на утримання сім'ї залишилась одна пенсія, адже дружина лише із серпня виходить на роботу. Але ми це переживемо, бувало й гірше, – зазначив він.
Нагадаємо: під час Революції гідності в Артема Запотоцького влучили снайперські кулі, внаслідок чого він може тепер пересуватися лише в інвалідному візку.

Telegram Channel