Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Верес» відстояв нічию у прифронтовому Маріуполі (Відео)

Волинь-нова

«Верес» відстояв нічию у прифронтовому Маріуполі (Відео)

Рівняни — ​після 22-річної перерви — ​зіграли перший матч в «еліті» українського футболу

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр–ліга. 1–й тур. ФК «Маріуполь» (Маріуполь) — «Верес» (Рівне) —  0:0
16 липня 2017 року. Маріуполь. Стадіон «Іллічівець». Головний суддя Віталій Романов (Дніпро).
«Верес»: Бандура, Адамюк, Борзенко, Іщенко, Сімінін, Карасюк, Кучеров (Морозенко, 88 хв.), Є. Пасіч, Г. Пасіч (Волошинович, 63), Степанюк, Сергійчук (Гринь, 56). Головний тренер Юрій Вірт.


Відеоогляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=kyBf5IW_ULI :



Історичне повернення рівненського «Вереса» в «еліту» українського футболу (після, нагадаємо, 22–річної перерви) відбулося у прифронтовому Маріуполі. Суперник — добре знайомий, адже саме рівняни та маріупольці «замінили» «Волинь» та «Дніпро» в Українській Прем’єр–лізі.
Щоправда, якщо найсуттєвішою зміною у міжсезоння в клубі з Донеччини стала «заміна вивіски» («Іллічівець» декомунізувався у ФК «Маріуполь») — то у «Вересі» радикально оновилася команда. У стартовому складі рівнян ми побачили лише трьох «старих» футболістів — Сергія Борзенка, Валерія Кучерова та Руслана Степанюка. До них ще з натяжкою можна додати «перебіжчика–поверненця» Михайла Сергійчука (взимку накивав п’ятами у донецький «Олімпік», а нещодавно повернувся у «Верес»).



У суботу, 22 липня, «Верес» на «Арені Львів» о 17:00 приймає «Олександрію».



Щодо самого матчу, то він став єдиним у турі, де не було забито жодного гола. Ініціативою протягом усієї гри володіли господарі поля і мали не одну можливість, щоб перехилити шальки терезів на свою користь. Але чудово діяв у рамці воротар рівнян Олександр Бандура, а ще виділявся безстрашними діями у захисті екс–капітан луцької «Волині» Сергій Сімінін, який «стелився» під кожен м’яч.
А на 77–й хвилині вже рівняни були близькими, щоб забити: нападник «Вереса» Сергій Гринь вийшов сам на сам із Рустамом Худжамовим, проте голкіпера маріупольців не переграв. Це був чи не єдиний справді гольовий момент Народного клубу за увесь матч (ще можна пригадати штрафний у виконанні Євгена Морозенка на останніх хвилинах гри).
Тож нульову нічию впевнено можна вважати здобутком, а не втратою «червоно–чорних» (які у цьому матчі, щоправда, були «білими» — та ще й з «рекламним написом» прямісінько на «п’ятій точці»).
Нагадаємо, що минулого сезону в Першій лізі «Верес» спочатку вдома обіграв тоді ще «Іллічівець» із рахунком 3:1 (пам’ятна і красива вольова перемога!), а згодом «вигриз» нічию 1:1 у Маріуполі.
Щодо інших поєдинків, то чинний чемпіон — донецький «Шахтар» — впевнено переграв у Полтаві «Ворсклу» завдяки результативним діям своїх латиноамериканців — за «гірників» забивали Факундо Феррейра, Марлос та Алан Патрік. Хоча гра полтавчан на багатьох також справила доволі приємне враження.
А ось «Динамо» у Києві таки мало проблеми з «Чорноморцем». Кияни першими пропустили «завдяки» грубій помилці свого лідера Андрія Ярмоленка. Щоправда, ще до перерви динамівці — і особисто Ярмоленко — реабілітувалися. Спочатку Шепелєв (якому асистував Гармаш після передачі того ж Ярмоленка) зрівняв рахунок. А незадовго до перерви Ярмоленко (з передачі якраз Шепелєва) забив свій 97–й гол за «Динамо» у чемпіонатах України. Таким чином Андрій наздогнав за цим показником Максима Шацьких. Попереду ж тепер лише Сергій Ребров (113 голів). Ну й, звісно, Олег Блохін, який ще у чемпіонатах СРСР «наколотив» 211 голів


ЗА ВОРОТАМИ



Юрій ВІРТ, головний тренер «Вереса»:
«Вважаю, що у першому таймі ми відіграли добре. «Маріуполь» практично не мав гольових моментів. За виключенням останніх трьох хвилин. Другий тайм, звичайно, хотілося розпочати зовсім по–іншому. Ми часто помилялися. Господарі могли забити. Тому після гри я подякував нашому воротареві Саші Бандурі, який у декількох епізодах нас серйозно виручив.
Ми також мали свої гольові моменти, непогано виходили з оборони в атаку. Але не вистачало останнього паса і завершального удару. Якби трохи везіння — могли б поїхати з Маріуполя і з трьома очками. Хоча я задоволений і грою, і результатом».


Усі результати 1–го туру:
«Карпати» — «Зірка» — 1:1; ФК «Маріуполь» — «Верес» — 0:0; «Зоря» — «Сталь» — 0:1; ФК «Олександрія» — «Олімпік» — 0:2; «Ворскла» — «Шахтар» — 0:3; «Динамо» — «Чорноморець» — 2:1.
У суботу, 22 липня, «Верес» на «Арені Львів» о 17:00 приймає «Олександрію».

Telegram Channel