Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

Суд затримав екс-беркутівця Лободу без права застави

Його підозрюють у побитті 22-х «автомайданівців» 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського

Суд обрав запобіжний захід для екс-бійця спецпідрозділу «Беркут» Сергія Лободи – тримання під вартою один місяць без права внесення застави. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «24 канал».


Лободу підозрюють у побитті 22-х «автомайданівців» 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського.


Правоохоронці затримали екс-беркутівця 20 липня вранці на виїзді з Києва в сторону Борисполя. Їхав чоловік у власному авто з дружиною та дитиною.



Екс-беркутівець Сергій Лобода перебував у розшуку півтора року.



Як повідомлялося, з березня 2015 року у суді перебувають звинувачення у переслідування активістів Майдану стосовно: колишніх голови Київської міської держадміністрації, двох заступників командирів полку МОП «Беркут», двох командирів та заступника командира різних рот ПМОП «Беркут», а з грудня 2016 року – щодо колишнього начальника управління громадської безпеки київської міліції. 12 підозрюваних оголошено в розшук.


За перший розгін Євромайдану повідомлено про підозру загалом 19 особам – у тому числі колишнім президенту України, секретарю Ради національної безпеки і оборони України та його заступнику, голові КМДА, начальнику ГУ МВС у Києві, його заступнику та іншим правоохоронцям.


21 липня начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що правоохоронні органи РФ відмовили Україні в екстрадиції 21 колишнього співробітника «Беркуту», які підозрюються в розстрілі 48 активістів Євромайдану.


Раніше Росія надала громадянство й політичний притулок 15 колишнім беркутівцям підозрюваним у розстрілі активістів Євромайдану.

Telegram Channel