Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Цаплієнко: «Колеги змовчали. Можна я скажу?»

Між журналістом російської «Новой газеты» Павлом Канигіним і українським воєнним журналістом Андрієм Цаплієнком у Facebook розгорнулася дискусія щодо того, як називати російських військових, які на боці бойовиків Донбасу беруть участь у боях проти Збройних сил України

Цаплієнко виклав відео спілкування з пресою затриманого на Донбасі російського військовослужбовця Віктора Агєєва. Коли один із журналістів поставив йому запитання, назвавши те, що відбувається, військовим злочином із погляду українського законодавства, утрутився Канигін. "Узагалі-то це війна називається, коли солдати стріляють у солдатів. За міжнародним законодавством це війна. Я повинен був зробити цю ремарку", – заявив він.



Знову переконався: "російський ліберал закінчується там, де починається українське питання".



Цаплієнко у Facebook назвав ремарку "нервовою". "Колеги змовчали. Можна, я скажу за них? Так от, Пашо, із погляду міжнародного, – а не лише нашого українського, – законодавства Агєєв усе-таки злочинець. Виконуючи злочинний наказ своїх начальників у військовій частині 65246 і вирушивши на територію суверенної країни без оголошення війни, він розділив зі своїми російськими командирами частину відповідальності. Причому, кримінальної", – заявив він.


Цаплієнко зазначив, що знову переконався: "російський ліберал закінчується там, де починається українське питання".

Telegram Channel