Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Кількість виключень із шкіл Англії за алкоголь і наркотики досягла рекорду

Про це свідчить опублікована міністерством освіти статистика, яку проаналізувала «Бі-бі-сі»

 Так, у 2015-2016 роках в англійських школах відбулося 9250 постійних і тимчасових виключень учнів, спійманих на вживанні алкоголю і наркотиків. Десять років тому, в 2006-2007 навчальному році, таких виключень було 8580. Ще 2140 виключень пов'язані з так званими проступками "на сексуальному ґрунті", пише "Експрес".



Мене вигнали з трьох шкіл, тому що я била вчителів та інших учнів



Найбільше число тимчасових виключень (на короткий термін) було зафіксовано в Йоркширі і Хамбері. Місцеві благодійні організації працюють зі школами, щоб спробувати дати дітям, виключеним із школи, другий шанс. "Мене вигнали з трьох шкіл, тому що я била вчителів та інших учнів. У мене були постійні проблеми з поліцією. Чесно кажучи, я вела себе як скажена собака", - розповідає дівчина по імені Чарлі, якій допомагає благодійна організація в Шеффілді. "Якщо б я не потрапила сюди, опинилася б у в'язниці", - зізнається вона.


В той час, як число школярів зростає, число виключень на ґрунті вживання алкоголю і наркотиків зараз знаходиться на рекордному рівні з 2010 року. При цьому, як випливає з статистики по Англії і Уельсу, число людей у віці 16-24 років, які заявили про вживання наркотиків у минулому році, впала з 30% у 1996 році до 18% у 2016 році.


Прес-секретар міністерства освіти Великобританії зазначив, що повноваження шкіл по виключенню учнів "повинні використовуватися тільки у певних обставинах, а рішення повинні бути законними, обґрунтованими і справедливими". "Постійне виключення слід використовувати тільки як крайній захід у відповідь на серйозне порушення або постійні порушення правил школи", - підкреслив представник відомства.

Telegram Channel