Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

Німеччина поскандалила з Росією після історії з турбінами Siemens

У Міністерстві закордонних справ Німеччини заявили, що через ситуацію з поставками газових турбін Siemens в окупований Крим відносини між Берліном і Москвою можуть погіршитися

Про це представник МЗС Німеччини заявив газеті Bild am Sonntag. За його словами, німецький уряд кілька разів привертав увагу Москви до незаконної поведінки російських компаній, пише «НВ». Однак президент РФ Володимир Путін запевнив Зігмара Габріеля, коли той займав пост міністра економіки Німеччини, в тому, що турбіни Siemens не будуть використовуватися в Криму.



Президент РФ Володимир Путін запевнив Зігмара Габріеля, коли той займав пост міністра економіки Німеччини, в тому, що турбіни Siemens не будуть використовуватися в Криму.



"Уряд знову нагадав Росії про ці запевнення і вказав, що таке масове порушення санкцій може стати перешкодою у відносинах між Німеччиною і Росією", - сказав представник німецького зовнішньополітичного відомства.


Нагадаємо, агентство Reuters з посиланням відразу на три обізнані джерела повідомляло, що Росія завезла дві турбіни для електростанцій, вироблені німецькою компанією Siemens, в окупований Крим. Поставки були здійснені в обхід санкцій.


У свою чергу, російська держкомпанія Технопромекспорт, яка будує електростанції в Криму, заявила, що купила обладнання на вторинному ринку, але відмовилася розкрити виробника.

Telegram Channel