Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Американці вчені закликають добре снідати

Науковці визначили, що найбільша частка калорійності добового раціону має припадати на сніданок, а мінімальна – на вечерю

Відповідне дослідження опублікували в Journal of Nutrition, повідомляє The Telegraph, передає «24 канал».


Експерти не рекомендували харчуватися після 18:00, і пропонували у такий спосіб взагалі виключити прийом їжі пізно ввечері.



Регулярні ситні сніданки знижують вміст жирів в крові і покращують чутливість до інсуліну.



До таких висновків дослідники прийшли, оцінивши калорійність їжі у залежності від часу її прийому у близько 50 тисяч людей. Ті хто, ситно снідали, мали нижчий і стабільний індекс маси тіла (ІМТ), ніж інші.


За словами авторів, калорійний сніданок зменшує тягу людини до їжі протягом дня, в результаті чого вона, наприклад, відмовляється від фастфуду.


Також регулярні ситні сніданки знижують вміст жирів в крові і покращують чутливість до інсуліну.

Telegram Channel