Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Порошенко вимагатиме від Росії дотримання режиму тиші під час розмови у «нормандському форматі»

У разі невиконання цієї вимоги, додав президент, він закликатиме до посилення санкцій проти Росії

Президент України Петро Порошенко заявляє, що під час телефонної конференції лідерів «нормандського формату» (Франція, Німеччина, Україна, Росія) 24 липня вимагатиме від Росії дотримання режиму тиші на Донбасі.


«Під час телефонної конференції в Нормандському форматі, яка планується наступного тижня, вимагатиму негайного забезпечення режиму тиші. У разі невиконання – посилення санкцій проти РФ відповідно до нещодавнього рішення саміту «Великої сімки», – написав Порошенко у Facebook, передає «Радіо Свобода».



Упродовж цього тижня в зоні конфлікту на сході України значно збільшилася кількість обстрілів.



Напередодні в офісі французького президента повідомили, що Емманюель Макрон 24 липня зателефонує лідерам Росії, Німеччини і України для обговорення зусиль щодо припинення бойових дій на Донбасі.


Упродовж цього тижня в зоні конфлікту на сході України значно збільшилася кількість обстрілів.


Про припинення вогню на лінії контакту, що є вимогою Мінських домовленостей щодо врегулювання на окупованій частині українського Донбасу, домовлялися вже багато разів. Досі жодного разу режим припинення вогню не втримувався. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину в порушеннях і звинувачують у провокаціях іншу сторону.

Telegram Channel