Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Сумах батьки вимагають навчати дітей російською мовою

Але доведеться навчатись українською – таке рішення суду

Базові навчальні предмети в школах Сум будуть викладатися рідною українською мовою. Таке рішення було прийнято в результаті розгляду судом відповідного позову, пише «Експрес».



Своє бажання вивчати мову окупанта російськомовні батьки можуть реалізувати у приватних навчальних закладах або залучивши репетиторів



Батьки російськомовних шкіл у Сумах подали позов до суду. Вони хотіли оскаржити рішення Сумської міської ради та наказ Управління освіти та науки Сумської міської ради «Про викладання державною мовою базових навчальних дисциплін у загальноосвітніх закладах м. Сум». Позов до Зарічного районного суду міста Суми подали Олександр Ротт, Юлія Сафронова та Владистлав Котляр. Судом було прийняте рішення відмовити у задоволенні позову.
"Перша інстанція підтвердила законність рішення міської ради. Доводи батьків про погіршення якості освіти у дітей, які перейдуть на вивчення базових дисциплін українською мовою для мене є звичайною маніпуляцією любителів «русского мира». Переконаний навчання дітей за бюджетні кошти повинні проводитись виключно українською. Своє бажання вивчати мову окупанта російськомовні батьки можуть реалізувати у приватних навчальних закладах або залучивши репетиторів", – говорить ініціатор проекту рішення, депутат Володимир Чепік. Через 5 днів буде готовий текст судового рішення. Після цього батьки зможуть звернутися до Харківського апеляційного суду з метою оскаржити рішення.

Telegram Channel