Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Пікантний вишневий соус до м’яса

Волинь-нова

Пікантний вишневий соус до м’яса

Традиційними для української кухні є вареники та пироги з цими ягодами. Проте далеко не кожна господиня зважиться використовувати вишні у приготуванні других страв. А дарма. Кисло-солодко-гоструватий соус із них буде ідеальним доповненням до м’ясних делікатесів. Дехто любить просто намазати його на хліб або додавати до обсмажених на грилі овочів

Інгредієнти: 1 кг вишень, 100 г цукру, 1 ст. л. солі, 0,5 стручка перцю чилі, 5 г коріандру (сухого), 60 г часнику, 1 ст. л. соєвого соусу, 10 г сушеного подрібненого кропу.



Приготування. Вишні помити, видалити кісточки, подрібнити ягоди за допомогою блендера або м’ясорубки. Проварити отриману масу 20 хвилин на середньому вогні. Тим часом почистити і перемолоти часник (його кількість, як і інших компонентів, можна регулювати на власний смак), перець чилі й додати до вишень, всипати сіль, цукор і спеції, влити соєвий соус. Проварити все разом 30 хвилин, розлити в стерильні банки і закрутити. Відкритий соус зберігається в холодильнику досить довго, близько трьох тижнів.

Telegram Channel