Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

І мікроавтобуса, і телячі тушки суд конфіскував

До відділу «Доманове» Луцького прикордонного загону, що на Ратнівщині, надійшло повідомлення щодо можливого незаконного переміщення через кордон м’ясопродукції

Іван КАПІТУЛА


Факт підтвердився. Після опівночі прикордонники спільно з офіцерами підрозділів виявили мікроавтобус «Мітсубісі Паджеро», котрий на великій швидкості рухався в сторону українсько-білоруського кордону — на напрямку українського населеного пункту Сільця Млинівські та білоруського — Ляхівці. На вимогу правоохоронців зупинити транспортний засіб водій іномарки не зреагував. А навпаки, ще додав швидкості і продовжував втікати, здійснюючи під час переслідування небезпечні маневри та створюючи для правоохоронців аварійні ситуації. При цьому умудрявся викидати із салону автівки якісь поліетиленові пакунки.



На вимогу правоохоронців зупинити транспортний засіб водій іномарки не зреагував.



Втім, під час подальшого переслідування прикордонникам спільно з працівниками Національної поліції транспортний засіб вдалось заблокувати. Але правопорушник, залишивши мікроавтобус, скориставшись нічною темрявою, зник у лісі.


Встановлено, що «Мітсубісі Паджеро» — білоруської реєстрації. Знаходиться на території України незаконно. Востаннє перетнув кордон на в’зд ще у червні 2008 року. Під час огляду мікроавтобуса стало зрозуміло, чому водій втікав, наражаючи на небезпеку правоохоронців, — салон автомобіля був запакований телячими тушками та вирізкою свинини. Загалом — вагою майже 2,8 тонни. Цікаво, що допоки йшов огляд транспортного засобу, несподівано з’явився і власник позашляховика, житель Кортеліс Микола К. Причому, прибув разом з адвокатом. І заявив, що мікроавтобус, мовляв, його, а от хто був за кермом — не знає. Він надав правоохоронцям реєстраційні документи на позашляховика та доручення на право керування. Товар і автомобіль наразі було вилучено.


За даним фактом охоронці кордону у відділ поліції направили повідомлення про вчинення кримінальних правопорушень. Як стало відомо, Ратнівський райсуд своїм рішенням Миколі К. повернув і товар, і мікроавтобуса. Однак прикордонна служба оскаржила його в Апеляційному суді області. В результаті як телячі тушки, так і позашляховика у власника конфісковано в дохід держави, без права оскарження рішення.

Telegram Channel