Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У Києві – грандіозний скандал із дорогезними квитками на концерт Depeсhe Mode

Спритники заввиграшки «виготовляли» копії, які робили недійсним «оригінал»

Майже дві тисячі осіб намагалися пройти на концерт Depeсhe Mode у Києві по неіснуючих або недійсних квитках.


Про це пише у блозі юрист компанії-організатора концерту Вадим Галайчук, повідомляє Gazeta.ua.



Шахрайство, головним чином, виражалося або в підробці квитків, або в крадіжці унікального штрих-коду квитка на концерт Depeсhe Mode.



«Шахрайство, головним чином, виражалося або в підробці квитків, або в крадіжці унікального штрих-коду квитка на концерт Depeсhe Mode. У першому випадку шахраї виготовляли в різний спосіб сфальсифікований квиток, повторюючи елементи захисту квитка, як-от: серію та номер квитка, штрих-код, перфорацію, голограму. А потім продавали такі пропускні документи охочим втрапити на концерт задешево, мотивуючи низьку ціну тим, що «подружка/друг/брат не прийшли». Зрозуміло, що такий квиток відсутній у базі проданих квитків, що є неодмінною умовою дійсності документа», – пише Галайчук.


Власників дешевого, але недійсного квитка зупиняли і відправляли до квиткових кас за новою покупкою. Із претензіями люди могли звернутися до організаторів після концерту.


«Особливістю усіх квитків на концерти рівня Depeсhe Mode є те, що кожен штрих-код має одноразову дію – це зазначено на самому квитку. Мій улюблений приклад, про який розповів представник оператора, стосується «добрих» дітей: підлітки купили квитки мамі, вірній фанатці «депеші», і її подрузі – на мамині, звичайно ж, гроші, – а потім бігом помчали на концерт поперед мами з копіями тих самих квитків. Вони, звісно, пройшли, а потім ще й пробували допомогти пройти мамі. Напевне, совість таки мучила – тож так і попалися».


Також експерт додав, що квитки могли копіювати із селфі, які викладали власники.

Telegram Channel