Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Є моменти – будуть і голи»

Волинь-нова

«Є моменти – будуть і голи»

Підопічні Ярослава Комзюка здобули перше очко в Першій лізі, хоча на дебютний гол ще доведеться зачекати

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Чемпіонат України з футболу. Перша ліга. 2 тур. «Волинь» (Луцьк) – «Балкани» (с. Зоря, Саратський район, Одеська область) – 0:0
Луцьк. Стадіон «Авангард». 21 липня 2017 року. 2000 глядачів (це стверджує сайт «Волині»). Головний суддя Вадим Запрутняк (Ужгород).
«Волинь»: Андрій Марчук, Юрій Тетеренко, Роман Никитюк, Руслан Марушка, Владислав Шаповал, Олександр Чепелюк (Євген Могіль, 79 хв.), Артем Дудік (Данило Бескоровайний, 73), Андрій Ляшенко (Владислав Дмитренко, 86), Олег Марчук (Євген Котюн, 60), Юрій Романюк, Сергій Петров. Головний тренер Ярослав Комзюк.
Ще за півгодини до початку цього матчу над Луцьком вирувала грандіозна гроза. Тож виникали серйозні побоювання: чи відбудеться він узагалі?
Таки відбувся. Хоча й розпочався із запізненням (на стадіоні виникли проблеми із постачанням електроенергії).
Суперник лучан – створений 10 років тому футбольний клуб із села Зоря на Одещині. Чому «Балкани»? Бо так називається фермерське господарство, з ініціативи керівника якого й було організовано клуб. Як «Балкани» географічно стосуються Бессарабії (і чому, зрештою, не «Апенніни» чи «Піренеї») – питання доволі складне. Хай там як, але клуб дуже швидко пройшов шлях від учасника районних змагань до виходу в Першу лігу. Щоправда, «Балканам» трохи пощастило. Посівши у Другій лізі 4-те місце, вони одержали право зіграти матчі плей-оф із 15-ю командою Першої ліги – ПФК «Суми». Проте поступилися й мали б лишитися у Другій лізі. Та рішенням ФІФА дніпровський «Дніпро» (який «вилетів» у Першу лігу з Української Прем’єр-ліги) відправили аж у Другу лігу. Натомість «Балкани» таки підвищили у класі.
Попри зливу, що передувала матчу, поле було у доволі пристойному стані – калюж на газоні (на відміну від бігових доріжок) не було, а форма гравців «Волині» лишалася біленькою аж до фінального свистка. А ось щодо освітлення питання таки були. Вочевидь, якби це був матч Прем’єр-ліги, суддя б його просто зупинив, а господарям поля зарахували б технічну поразку. Бо це був не футбол, а «футбол у напівтемряві».
Хоча юні гравці «Волині» таки мали б перемагати «Балкани» – шансів забивати у лучан було вдосталь. А протягом останніх десяти хвилин «хрестоносці» навіть організували справжнісіньку облогу воріт гостей з Одещини. На жаль, також безрезультатно.
Після матчу обидві команди могли тішитися першим здобутим очком, проте жодній так і не вдалося забити дебютний для себе гол у першості (у першому турі і «Волинь», і «Балкани» поступилися «всуху»). До речі, за підсумками двох турів лише ці два колективи мають нулі у графі забитих м’ячів.
30 липня «Волинь» зіграє виїзний поєдинок третього туру з «Авангардом» із прифронтового Краматорська.
Проте цьому поєдинку передуватиме кубкова зустріч. Вже завтра, 26 липня, о 19:00 «Волинь» у Львові зіграє матч другого попереднього етапу Кубка України з ФК «Львів», який виступає у Другій лізі.



За воротами
Ярослав КОМЗЮК, головний тренер «Волині»:
«Я думаю, що матч уболівальникам сподобався. Гра була насичена атаками. Наша команда створила багато моментів. Є проблеми з реалізацією. Над цим будемо працювати, але, я думаю, сьогодні був такий матч, який нам дає надію на те, що в майбутньому ми будемо брати очки. На це і налаштовуватимемо хлопців. Сподіваюся, що все буде в порядку. Молоді хлопці, але сьогодні старалися, билися. Десь трішки не вистачає майстерності, але бажання було.
Ми робимо ставку на нашу молодь. Якщо сьогодні не забив той чи інший футболіст, то це не значить, що треба шукати нападників. Не так багато зараз нападників, які прийдуть і будуть забивати.  Вчитимемо своїх хлопців. Моменти є – будуть і голи. Я вірю в те, що команда додаватиме з кожною грою». 
Усі результати 2-го туру: «Рух» – «Гірник-Спорт» – 2:3; «Волинь» – «Балкани» – 0:0; «Оболонь-Бровар» – «Черкаський Дніпро» – 1:0; «Геліос» – «Авангард» – 3:1; ФК «Полтава» – «Десна» – 2:1; МФК «Миколаїв» – «Арсенал-Київ» – 2:1; «Кремінь» – «Нафтовик-Укрнафта» – 0:2; «Колос» – ПФК «Суми» – 1:1; «Інгулець» – «Жемчужина» – 1:0.



 

Telegram Channel