Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Що робити, якщо вкрали телефон: історія жителя Києва вразила мережу

Житель Києва Костянтин Малуха на власному прикладі довів, що повернути викрадений телефон цілком реально. Головне - в потрібний момент не розгубитися і зробити кілька важливих кроків

Своєю історією чоловік поділився на сторінці в соціальній мережі Facebook, пише «Обозреватель». За розповіддю Костянтина, інцидент стався на початку липня. Злодій виявився не надто досвідчений і мобільний не вимкнув, що і зіграло на руку автору.
"Перше, що потрібно зробити - це скористатися стандартною функцією Андроїда - Find My Device. Функція успішно ідентифікувала розташування телефону - він виявився на Троєщині. Також функція дає можливість залочити телефон і встановити на екрані звернення до лиходія (я встановив " Будь ласка, поверніть за винагороду . Спасибі" і дав телефон дружини для зв'язку)", - написав киянин.
Коли зловмисник виявився на вулиці, почав діяти GPS. Макуха відразу ж підключив дружину і тестя, який теж поїхав на перехоплення. 
"Ми висимо з тестем на гучному зв'язку по телефону і повідомляємо йому ситуацію. Точка зупинилася на трамвайній зупинці. Чекає трамвая? Так! Точка почала рухатися по трамвайній колії по Харківському шосе. Чорт, так він же рухається на Бориспільську. А на Бориспільській у мене пропав телефон. Інструкція тестю - терміново обігнати трамвай, припаркувати машину і забігти в вагон", - зазначив Костянтин.
Фінальним кроком у розшуку стала ще одна корисна функція Android.



З цієї ситуації Костянтин зробив висновок, що "боротися треба до кінця". 



"Ми на гучного зв'язку. І тепер в хід іде важка артилерія - функція Андроїд "Паніка". Це включення на 5 хвилин сигналу в телефоні на всю можливу гучність, навіть якщо гучність вимкнена. Вмикаю я її дистанційно через інтерфейс Find My Device", - розповів чоловік.
Коли телефон задзвонив, тесть Костянтина без зусиль зміг вирахувати "потрібного" пасажира трамвая.
"Виродком виявляється чувачок за 50 з кейсом і пакетом. Тесть до нього підбігає, жорстко запитує: "У тебе дзвонить?". Той з переляку дістає телефон, тесть його вихоплює. Чувак стає в боксерську позу і відразу отримує в диню. Потім вони ще трохи мило поговорили, вагоновод по гучному зв'язку намагається всіх заспокоїти, тесть виходить на наступній зупинці, і десь ззаду підтягуємося ми", - підсумував автор.
З цієї ситуації Костянтин зробив висновок, що "боротися треба до кінця". Його емоційний пост за два тижні з моменту публікації зібрав понад 600 лайків і 110 перепостів.
У коментарях користувачі, в основному, вітають Костянтина із знахідкою і захоплюються його "детективною" історією. Деякі все ж відзначили, що злодій просто "лох", і якби трапився професіонал, така схема не вийшла б.

Telegram Channel