Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Як Луцьку та сусіднім громадам дружити так, щоб усім було добре?

В обласному центрі Волині відбувся воркшоп «Розробка спільних рішень з питань стратегічного планування громад, що межують з Луцьком в контексті підготовки стратегії міста»

Його організатором виступив Центр розвитку місцевого самоврядування у Волинській області.
Експерт із регіонального розвитку Петро Гоцалюк розповів про розробку стратегії Луцька, необхідність розширення меж міста, міжмуніципальне співробітництво.



Нині лише із однією громадою укладений договір міжмуніципального співробітництва.



Нині лише із однією громадою укладений договір міжмуніципального співробітництва. Серед важливих перспектив - інтегрована транспорта система, спільна велоінфраструктура, тролейбусна лінія, інтегрована система поводження із твердими побутовими відходами та спільна інвестиційна політика. Частину цих проектів можна реалізувати за рахунок ДФФР.
Гоцалюк наголосив на необхідності облаштування індустріальних парків, створенні та просуванні спільних туристичних маршрутів, проведення різноманітних фестивалів. Він переконаний, що Центр розвитку місцевого самоврядування може стати тим майданчиком для переговорів, де громади довкола міста можуть сісти за круглий стіл.



Герасим’юк закликав подавати свої пропозиції для зміни генплану.



Головний архітектор міста Луцька Леонід Герасим’юк розповів, що нині обласний центр Волині коригує генеральний план, адже він був затверджений сім років тому, але з’ясувалося, що він гальмує розвиток територій, тому потрібно його змінювати. Під час коригування генплану потрібно врахувати бачення конкретних інвесторів і перспективу розвитку. Відкоригований генплан уже поклали на нову цифрову топ основу. Леонід Герасим’юк закликав подавати свої пропозиції для зміни генплану. 
Також архітектори працюють над опорним історико-архітектурним планом, якого раніше не існувало. А нині на нього будуть нанесені всі пам’ятки архітектури і всі охоронні зони.
Заступник начальника управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Віталій Швай зазначив, що схеми планування території були ще у Древній Греції та повідомив про просторове планування у Волинській області.
Під час засідання пристуні обговорили адаптивність території, необхідність державного бачення розвитку, проблемні точки та перспективи.



Захід відбувся в рамках проекту програми «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку».

Telegram Channel