Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Скільки грошей можуть отримати українці за зекономлені субсидії?

Волинь-нова

Скільки грошей можуть отримати українці за зекономлені субсидії?

У відомстві зазначили, що монетизація субсидій передбачає разові виплати за економію електроенергії та газу до 135 грн і 700 грн відповідно

Про це пише УНІАН. Директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко нагадав, що робота з монетизації субсидій в цьому році проводиться з ініціативи уряду з метою стимулювання громадян економно споживати енергоресурси. Він повідомив, що за рішенням Кабінету міністрів монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт і природного газу - 100 кубометрів.



Максимальна сума коштів, які може отримати субсидіант, - 135 грн за заощаджену електроенергію і близько 700 грн за зекономлений обсяг газу.



«Орієнтовно під монетизацію підпадають близько 2 млн домогосподарств, і станом на середину липня з відповідними заявами звернулися 48% громадян, які мають право на отримання цих коштів. У середньому сума виплат становить близько 130 грн за електроенергію і близько 630 грн за газ», - цитує Музиченка прес-служба. Громадяни, які заощадили ресурси, мають звернутися до органів соціального захисту з відповідною заявою та вказати реквізити банківського рахунку або номер поштового відділення, куди можна перерахувати кошти, до 1 вересня 2017 року. Як повідомляв УНІАН, за даними Державної служби статистики, жителям України у січні-червні 2017 року були призначені субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на суму 2,74 млрд грн, що на 9,5% перевищує аналогічний показник 2016 року. У Меморандумі України про співпрацю з МВФ уряд узяв на себе зобов'язання до вересня 2017 року провести монетизацію субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні теплокомуненерго. 19 квітня міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що монетизація субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для населення може бути проведена не раніше, ніж через 3-4 роки, оскільки ця процедура пов'язана зі значними технологічними труднощами. 26 квітня Кабмін прийняв рішення про монетизацію тільки суми зекономленої субсидії на оплату газу і електроенергії, яка торкнеться близько 1,5 млн українських сімей.

Telegram Channel