Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Патрульні пояснили, за що надягнули на лучанина кайданки

Заважав працювати та сипав нецензурщиною

«Сьогодні в соцмережах користувач Діма Крищук опублікував фрагмент відео, на якому патрульні нібито жорстко поводяться з громадянином під час затримання учора, 25 липня. Фрагмент відео вирваний з контексту, а допис є неправдивим та некоректним щодо правоохоронців. Хочемо внести ясність і розповісти, як усе було», – повідомляє Патрульна поліція Луцька:


«25 липня, близько 14 години, на перехресті вулиць Ковельська-Глушець, працював екіпаж патрульних та оформляв адмінматеріали на водіїв-порушників.



Варто зауважити, що і водій, і пасажир, який знімав інцидент на відео, виражались нецензурними словами на адресу полісменів.



До полісменів під’їхав Volkswagen Transporter, водій якого почав заважати роботі патрульних, зокрема сказав, що вони залишили автомобіль на перехресті, та пред’являв інші звинувачення.
Варто зауважити, що місце для проїзду транспорту було, а маячки службового автомобіля були увімкнені, тобто патрульні були при виконанні службових обов’язків.


Інспектор патрульної поліції вказав водієві та пасажирові, що ті не пристебнуті пасками безпеки, та попросив показати посвідчення водія.


Чоловік відреагував агресивно і заявив, що нічого не пред’являтиме.


Після численних прохань і попереджень це зробити водія було тимчасово затримано на підставі ЗУ «Про Національну поліцію», а оскільки він продовжував агресивну поведінку та злісну непокору правоохоронцям, ті застосували кайданки.


Варто зауважити, що і водій, і пасажир, який знімав інцидент на відео, виражались нецензурними словами на адресу полісменів. 


Врешті, за це вони отримали по протоколу за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство), а водій ще й отримав протокол за ст. 185 (злісна непокора) та об’єднану постанову за ч. 5 121 і ч. 1 ст. 126 КУпАП.


Цікаво, що в квітні 2017 року цей же водій двічі за день був зупинений патрульними. Перший раз він також у цьому ж місці, що й вчора, зупинився та вказував полісменам, як працювати, хоча сам в цей час одночасно порушував ПДР, розмовляючи по телефону за кермом. Тоді на нього винесли відповідну постанову. Цього ж самого дня інший екіпаж вдруге оформив на водія постанову за розмови по телефону за кермом. Водій двічі сплатив штраф у розмірі 425 гривень.


Шановні громадяни, всі Ви, коментуючи та будучи свідками тих чи інших подій, дуже хочете жити в цивілізованій державі, Ви хочете, щоб Вас захищали, Ви хочете, щоб правоохоронців поважали, а вони могли гідно вас оберігати. Ви завжди ставите в приклад США, інші країни, але давайте спочатку побудуємо Америку тут, навчимось гідно ставитись до поліцейських, будемо поважати одне одного, а тоді – ставитимемо когось чи щось у приклад».

Telegram Channel