Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Ігор Гузь: «Порошенко зробив крок назустріч диктатурі»

Так нардеп від Волині прокоментував позбавлення українського громадянства Міхеіла Саакашвілі

«Ми можемо по різному ставитися до Саакашвілі, але позбавлення його громадянства це злочин і крок назустріч диктатурі. Переконаний, що Порошенко немає жодних шансів переобратися на другий термін, але має великі шанси завершити гірше ніж Янукович», – написав Гузь у Фейсбук. Т



епер у Міхеіла Саакашвілі є шанс спробувати реалізувати себе в Нідерландах або в США. Але боюся, там немає так багато легковірних громадян, готових вірити в чергового месію, який обіцяє всім - все, вже зараз і безплатно



З різкою критикою Петра Порошенка виступили і ряд інших українських політиків та громадськи хдіячів.
Тим часом інший народний депутат України, радник голови МВС Антон Геращенко оприлюднив інформацію про те, чому Міхеіл Саакашвілі був позбавлений українського громадянства.


Геращенко зазначив: "Міхеіл Саакашвілі дійсно позбавлений статусу громадянина України. Це зроблено в суворій відповідності до Закону на підставі ст. 21 ЗУ "Про громадянство". Нещодавно Генеральна прокуратура Грузії передала українській стороні факти, що не були їй відомі під час ухвалення рішення про надання Міхеілу Саакашвілі громадянства України і які Міхеіл Саакашвілі навмисно приховав.


Рішення про скасування статусу громадянина ухвалюється в разі, якщо особа, яка бажає отримати громадянство України, надала свідомо неправдиві дані, збрехала, надала фальшиві документи або приховала важливий факт зі своєї біографії.


Я вважав і вважаю помилкою надання статусу громадянина України Міхеілу Саакашвілі. Думаю, що Міхеіл цей статус не дуже і цінував. Швидше використовував Україну як запасний аеродром у надії повернутися в Грузію. Надії, яка виявилася ганебно зруйнована ним самим у ході парламентських виборів восени 2016- го.


Сьогодні ця помилка була виправлена.


Тепер у Міхеіла Саакашвілі є шанс спробувати реалізувати себе в Нідерландах або в США. Але боюся, там немає так багато легковірних громадян, готових вірити в чергового месію, який обіцяє всім - все, вже зараз і безплатно".


Водночас сам Саакашвілі, який зараз перебуває в США, заявив: "Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не збираюся ніде залишатися і отримувати ніякого статусу! Я буду домагатися законного права повернутися в Україну!". 

Telegram Channel