Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Камерунка, яка поселилась на Поліссі, порівняла Україну та Африку

Волинь-нова

Камерунка, яка поселилась на Поліссі, порівняла Україну та Африку

Волонтерка з Африки Сидоні Манка Тіма, яка прибула у Дубровицю, що на Рівненщині, вчити школярів англійської, розповіла журналістам про свої враження в цьому краї

За словами дівчини, умови для проживання, які їй запропонувала місцева вчителька, за камерунськими мірками — шикарні.
— Електроенергія в Камеруні надзвичайно дорога. Якщо в нашій країні людина має в оселі стільки електроприладів: пральну машину, холодильник, кавоварку тощо, то вона вважається казково багатою, — розповідає Сидоні.



 Місцевий вчитель історії показав Сидоні справжній бурштиновий клондайк.



Після двох тижнів перебування у Дубровиці місцевий вчитель історії показав Сидоні справжній бурштиновий клондайк. Він намагався пояснити їй, що на цих «місячних» полях працює вся місцева молодь. Іноземна волонтерка дивувалася побаченому: «Вони це використовують для зведення будинків? Пісок копають?»
Та згодом дівчині роз’яснили, що це історія не про пісок, а про бурштин. Мовляв, на Поліссі кожен чоловік повинен збудувати житло і заробити для сім’ї. Навіть педагоги копають. Окремі взагалі кидають школу і йдуть сюди, бо тут за день можна заробити більше, ніж за місяць учителювання. Тут люди думають, що не забезпечити сім’ю — це більша ганьба, ніж скоїти щось незаконне. Хоча водночас не прийнято демонструвати, як тобі пощастило на нелегальному клондайку. Живи тихо.
Про інші враження африканки від Полісся та України та про те, як вона оцінює українських чоловіків, читайте у матеріалі Валентина Ставського у сьогоднішньому паперовому випуску «Волині-нової».

Telegram Channel