Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Лист в редакцію «Волині-нової»: хіба дорогами не їздять діти та внуки прокурорів і суддів?

Волинь-нова

Лист в редакцію «Волині-нової»: хіба дорогами не їздять діти та внуки прокурорів і суддів?

26 жовтня 2016 року близько півночі в Павлівці Іваничівського району сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої загинули мої батьки – 61-річний Володимир та 58-річна Валентина Огроднійчуки, які проживали в селі Радовичі. Скоїв її 26-літній Юрій С. із села Старосілля, який, у нетверезому стані керуючи автомобілем «Вольво», здійснив наїзд на нашу машину «Славута» ззаду. Удар був дуже сильний: найближчі мені люди загинули на місці події, транспортний засіб повністю знищений

Алла НАЙДЬОНОВА, дочка загиблих


Працівники Волинської обласної прокуратури розпочали слідство, яке тривало до квітня нинішнього року. 11.04. 2017 до Іваничівського районного суду надійшов обвинувальний акт за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України. На перше судове засідання підозрюваний не з'явився, сказали, що лежить у лікарні, хоча нам про це ніхто заздалегідь не повідомив і я змушена була добиратися з Києва, де проживаю.



Люди добрі, ми не прагнемо помсти. Але вважаємо, що правда повинна восторжествувати – винний у смерті двох людей має бути покараний.  



11 травня пройшло перше підготовче слухання. Потім, 9 червня, засідання не відбулося, виявилося, що суддя Ігор Нєвєров перебуває на лікуванні. Перенесли на 3 липня. Але й цього дня ми покинули залу суду ні з чим, бо не з'явився прокурор, сказали, що пішов у відпустку. Коли запитала про дату наступного засідання, то повідомили, що це буде не раніше кінця вересня – початку жовтня. Адже у відпустку має йти суддя, а заміни йому немає, бо така ситуація зараз в Іваничівському суді. На прохання перенести слухання справи в інший суд відповіли, що на те нема вагомих причин. Адвокат пояснив, що мали би раніше надати іншого прокурора. Та коли ми з цим питанням звернулися в обласну прокуратуру, то отримали лише відповідь, що наша справа… на контролі.
Люди добрі, ми не прагнемо помсти. Але вважаємо, що правда повинна восторжествувати – винний у смерті двох людей має бути покараний. Розуміємо, що батькам шкода свого сина. А як нам? Мої батьки їхали до поїзда забрати онука, в них теж були плани, вони теж хотіли жити! І, вибачте, плата за труни та пропозиція компенсувати інші витрати аж ніяк не зменшують нашої важкої втрати, нашого болю.
Винуватець аварії, який служив в АТО, за час, поки тягнеться справа, отримав групу інвалідності. Не беруся стверджувати, але, очевидно, спрацьовують якісь суб’єктивні фактори, які стоять на заваді оперативного розгляду справи у суді.
Такий розвиток подій розцінюємо не інакше, як намагання затягнути справу, в котрій вина підозрюваного повністю доводиться. Якщо раніше він перебував у сізо, то зараз навіть не є під домашнім арештом, кажуть, розкаюється у вчиненому. А коли сідав п’яний за кермо, не думав, що комусь може заподіяти біду? Від такої, коли на тебе буквально налітають зі спини, ніхто не застрахований. Хіба дорогами не їздять, а тротуарами не ходять діти та внуки прокурорів і суддів? Чому вони поводять себе так, нібито нетверезий водій збив курку? Доки в нашій країні буде панувати цей безлад? Виходить, ми будуємо «правову» державу, в якій людина не має жодних прав!
Звернулися в газету з надією, що причетні до розгляду нашої справи прочитають, і вона зрушить з місця. Всім бажаємо добра, але нещастя, яке сталося в нашій родині з вини безвідповідальної молодої людини, важко пережити.

Telegram Channel