Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

«Волинь-нова» запитала: або право голосу, або 300 гривень – що б ви вибрали? (відео)

«Кожному дати можливість або голосувати, або взяти 300 гривень», — такий рецепт боротьби з купівлею голосів під час виборів в Україні пропонує вітчизняний філософ Сергій Дацюк. Як вам його ідея? І що обрали б ви, якби справді був такий вибір: бюлетень для голосування чи 300 гривень?

Андрій ЛИНДЮК, голова Маневицької райдержадміністрації (смт Маневичі):
— Для України цей варіант абсолютно неприйнятний, тому що наші люди знайдуть спосіб і бюлетень вкинути — проголосувати, і взяти гроші. Вважаю, що обов’язково мають іти на вибори ті громадяни, які є платниками податків, наповнюють бюджет своїми грошима, адже у них інший світогляд і їхнє бачення є раціональним. Це єдиний спосіб боротися з нечесними кандидатами, які за допомогою підкупу здобувають голоси. Люди, в основному безробітні, беруть так звану допомогу і, найімовірніше, голосуватимуть не за тих, хто розповідає їм про кроки для покращення життя, а за тих, хто обіцяє, тому й продають свої голоси за 300 гривень. Зараз, як бачимо, українці до такого вибору ще не готові. Але нам усім варто усвідомити – без цього не буде країни. Що стосується особисто мене — буду тільки голосувати.
Ігор ГОРДІЙЧУК, Герой України, генерал-майор, ректор військового ліцею імені Івана Богуна (м. Київ):
— Я категорично проти будь-яких прямих грошових чи інших, прихованих, фінансових заохочень для виборців. Маю на увазі дитячий майданчик у дворі чи спортивні тренажери, нові вікна у школі чи покрівля у дитячому садку… Таким чином так звані «благодійники» скуповують голоси та завойовують прихильність громадян. Саме такий підкуп не дає змогу нам уже стільки років зробити європейський прорив та збудувати цивілізовану державу. Українці повинні голосувати свідомо: розумом та серцем.



Решта відповідей наших експертів шукайте у сьогоднішньому паперовому випуску газети «Волинь-нова».

Telegram Channel