Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Це  і жіноча професія – захищати країну

Волинь-нова

Це і жіноча професія – захищати країну

Маневичанка Надія Романюк скуштувала армійського хліба – вона молодший сержант, інструктор артилерійського дивізіону 14 ОМБР. Крім того, дівчина за спеціальністю медична сестра і проходила службу в зоні АТО на Луганщині


  • Власта КРИМСЬКА

  • - Ще в школі, коли проводились якісь анкетування, завжди писала, що хочу бути лікарем, - посміхаючись, пригадує Надя. – Закінчивши Луцьке медичне училище, підписала контракт зі Збройними силами України.



Деякий час дівчина перебувала у Володимир-Волинській військовій частині, де знаходиться пункт постійної дислокації 14 ОМБР. Коли постало питання відправлення в зону АТО, Надя не вагалася ні секунди.



Отримавши таку спеціальність, мені хотілося бути корисною своїй державі, внести особисту маленьку допомогу у спільну справу. Адже головне в наш час – не залишатися байдужими і єднатися не лише в час біди, а й підтримувати один одного повсякчас. Я не могла знаходитися вдома, коли іде війна за цілісність нашої держави, адже зберегти країну для нащадків – справа кожного з нас. Вона вирішила, що її місце там, де її підрозділ, де воюватимуть її бойові брати. - Мені подобається порядок і чесність у стосунках, і я рада, що в нашій бригаді саме так, - говорить дівчина. – Коли виїжджала на Схід, найстрашніше було сказати батькам, тому що не знала, як вони зможуть відреагувати. Лилося море сліз. На початку мама відмовляла, потім казала, що поїде разом зі мною. Зараз мої найрідніші люди мною пишаються. Попри постійні напруження, суворий режим, Надя вміє зберегти той жіночий шарм, який помічають не очима, а душею. Сяюча усмішка, вміння бачити світле і радісне, жити з розкритим назустріч людям серцем. Навіть військовий однострій вона носить якось піднесено шанобливо і акуратно. - Мене не лякає фізичне та емоційне навантаження, з яким довелося зіткнутися, - зізнається Надя.


– Служба загартовує характер, дисциплінує, розвиває відповідальність. Усередині людини з'являється міцний стрижень. Крім того, я зараз здобуваю вищу освіту на заочному відділі у Луцькому коледжі рекреаційних технологій і права на факультеті «здоров’я людини». Моя майбутня спеціальність буде пов’язана з реабілітацією воїнів АТО, які, переживши страхіття війни, потребують підтримки. Всі ми повинні допомагати армії відповідно до своїх можливостей і у кожного з нас, в першу чергу, має бути почуття патріотизму та любові до рідної держави.

Telegram Channel