Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Луцьку лікарі борються за життя трьох легковажних грибників

У Луцькій міській клінічній лікарні борються за життя літньої жінки і двох її синів, які споживали страву з грибів, серед яких могла бути і бліда поганка

Оксана КРАВЧЕНКО
Потерпілих доправила у лікувальний заклад карета «швидкої». Як розповідають, викликали її недужі не відразу, уподовж трьох днів очікували, що симптоми отруєння перетерплять удома. І лише тоді, коли терпіти було вже не сила, звернулися за допомогою.



На теперішній час стан потерпілих від грибного отруєння жителів села Лаврів Луцького району — задовільний.



– На жаль, через таку байдужість до свого здоров'я ці хворі завдали лікарям чимало клопотів, адже стан їхній був важким. Для лікування необхідні дороговартісні препарати, коштів на які сім'я не має. Звичайно, у лікарні є певний запас ліків для ургентних хворих, але прикро, що мусимо витрачати їх через людську легковажність. Тому хочу застерегти любителів «тихого полювання»: не ризикуйте життям. Стосується це і тих, хто купує в’ялену рибу, хоч і знає про небезпеку ботулізму. Як відомо, в Україні нині нема сироваток, які застосовуються у лікуванні ботулізму, правця, при укусах гадюк тощо. Тому потрібно дбати про свою безпеку, – наголошує головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.
За її словами, на теперішній час стан потерпілих від грибного отруєння жителів села Лаврів Луцького району — задовільний.

Telegram Channel