Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненські патрульні закликали правильно допомагати незрячим

Волинь-нова

Рівненські патрульні закликали правильно допомагати незрячим

Радять ознайомитися з десятьма порадами

Патрульна поліція Рівного закликала ознайомитися з порадами щодо того, як правильно допомагати незрячим людям:



Коли ви звертаєтесь до людини з інвалідністю по зору, торкайтесь рукою до її плеча.



1. Коли ви звертаєтесь до людини з інвалідністю по зору, торкайтесь рукою до її плеча.


2. Запитуйте, чи потрібна людині з інвалідністю по зору ваша допомога. Якщо допомога не потрібна, то не нав’язуйте її.


3. Коли ви хочете проводити людину з інвалідністю по зору, пропонуйте йому взяти вас за руку. Зручно ходити, якщо ви ідете спереду, а людина з інвалідністю по зору тримає вас за руку (вище ліктя).


4. Коли ви розказуєте, де яке місце, вживайте слова «праворуч», «ліворуч», «попереду» і т.д. Слово «там» нічого не означає для незрячої людини.


5. Річ, документ, записку, гроші необхідно подати незрячому в руки, за винятком тих випадків, коли він сам каже, куди це треба покласти. Інакше незрячий багато часу витратить на пошуки.


6. Якщо це необхідно, делікатно допоможіть незрячому порадою щодо поліпшення його постави, зовнішнього вигляду, протезуванню очей, підбору окулярів і т.д.


7. Необхідно інформувати незрячого про зміни в навколишньому середовищі: переставлені меблі (на роботі чи вдома), перекопи на території, закриття вулиць і т.д.


8. Особливу увагу треба звертати на наявність предметів, що б’ються. Необхідно вчасно попереджати незрячого про небезпеку (низькі двері, гілки дерев, вузький прохід), стежити за тим, щоб, піднімаючи якийсь предмет з підлоги, він не вдарився об край столу або спинку стільця.


9. Якщо незрячий звернувся до вас за допомогою з питанням, що носить особистий характер (відвідування лікаря, банку, нотаріуса, читання листа), ви зобов’язані зберігати це в таємниці.


10. Не замінюйте читання якого-небудь документа його переказом, особливо, якщо людині з інвалідністю по зору потрібно його підписати. Ретельно інформуйте дитину і підлітка про правові наслідки його дій, зв’язаних з підписом будь-яких документів. Пам’ятайте, що інвалідність не звільняє людину від відповідальності, обумовленої документом.

Telegram Channel