Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Диво-гол від Мбокані

Волинь-нова

Диво-гол від Мбокані

Тим часом підопічні Юрія Вірта і в другому матчі серед вітчизняної еліти не забили, зате і не пропустили. «Якщо захистом я задоволений, то креативу спереду не вистачає», – говорить тренер

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр-ліга. 2 тур. «Верес» (Рівне) – ФК «Олександрія» (Олександрія) – 0:0.
22 липня 2017 року. Львів. Стадіон «Арена Львів». 1715 глядачів. Головний суддя Микола Балакін (Київ).
«Верес»: Олександр Бандура, Володимир Адамюк, Сергій Борзенко, Микола Іщенко, Сергій Сімінін, Роман Карасюк, Євген Морозенко, Євген Пасіч (Антон Котляр, 78 хв.), Артур Западня (Геннадій Пасіч, 11), Сергій Гринь (Михайло Сергійчук, 66), Руслан Степанюк. Головний тренер Юрій Вірт.



Дьємерсі Мбокані назвав причиною своєї тривалої «відсутності» в «Динамо» непорозуміння із тодішнім головним тренером Сергієм Ребровим.



«Верес» і другий свій матч у Прем’єр–лізі зіграв у безгольову нічию. Відсутність забитих м’ячів робить рівнян такими собі братами–близнюками географічних сусідів – «Волині». Лучани – щоправда, у Першій лізі – так само не спромоглися забити у двох стартових турах, щоправда, мають у своєму активі лише 1 очко – виїзну поразку 0:1 від чернігівської «Десни» і домашню нічию 0:0 із «Балканами».
Суперник у «Вереса», звісно, був не з простих. Уже сьогодні олександрійці (другий рік поспіль) стартують в єврокубках – проведуть виїзний поєдинок третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи – з румунською «Астрою». Тож матч із рівнянами був для них такою собі «генеральною репетицією». Скажемо, що підсумок її не дуже втішний. І хоч на табло залишилися нулі, проте перспективи олександрійців, щоб потрапити до групового етапу Ліги Європи з такою грою, не дуже райдужні…
Щоправда, після матчу наставник «червоно–чорних» Юрій Вірт розкритикував дії своїх підопічних у першому таймі, проте залишився задоволеним їхньою грою після перерви…
Та все ж центральним поєдинком туру – як і всього першого кола – став поєдинок у Харкові між «Шахтарем» та «Динамо». Киянам – для багатьох доволі несподівано – вдалося взяти реванш за нещодавню поразку в матчі за Суперкубок України. Класний гол головою (після прекрасної передачі Дениса Гармаша) забив Дьємерсі Мбокані. 31–річний конголезець (за збірну своєї країни у 36 матчах забив 18 голів), нагадаємо, повернувся в «Динамо» після двох сезонів оренди в англійських клубах – «Норвіч Сіті» (7 голів) і «Халл Сіті» (0). І вже встиг назвати причиною своєї тривалої «відсутності» непорозуміння із тодішнім головним тренером киян Сергієм Ребровим. Так чи інакше, але Мбокані визнали кращим гравцем туру, а наставника «Динамо» Олександра Хацкевича – кращим тренером туру.
Доволі несподіваним також є той факт, що перше–друге місце з киянами після двох турів ділить «Сталь» з Кам’янського. У першому турі підопічні молодого вірменського тренера Егіше Мелікяна «поклали на лопатки» луганську «Зорю». А в другому – здолали одеський «Чорноморець»!
Усі результати 2-го туру: «Чорноморець» – «Сталь» – 0:1; «Верес» – ФК «Олександрія» – 0:0; «Шахтар» – «Динамо» – 0:1; «Карпати» – «Ворскла» – 1:3; «Зірка» – «Олімпік» – 0:0; «Зоря» – ФК «Маріуполь» – 1:1.
Більше про спорт на сайті volyn.com.ua.



За воротами
Юрій ВІРТ, головний тренер «Вереса»:
«Сьогодні вийшло два різні тайми. Після першого у мене було багато запитань до хлопців, адже вони допускали немало браку при виході з оборони, не було гостроти, агресії. Серйозна розмова відбулася в перерві. І в другому таймі ми продемонстрували зовсім іншу гру. Зрештою, є той результат, який є. Як на мене, результат непоганий. Хотілося, щоб у майбутньому ми грали більше так, як сьогодні у другому таймі. У нас були моменти, ми могли забити. Натомість в «Олександрії» не було жодного моменту. Вони грали за рахунок довгих передач на свого фактурного нападника, але ми все вигравали. У нас були непогані швидкісні контратаки, але не вистачило останнього паса.
Зрозумійте, ми не працюємо разом ще і місяця. Це нова команда, нові гравці. Якщо захистом я задоволений, то креативу спереду не вистачає. Зараз шукаємо футболістів, які зможуть нам дати більше ідей спереду.
Дуже радий, що прийшли вболівальники, дуже багато людей приїхало з Рівного. Думаю, на наступних іграх вболівальників буде ще більше, і станеться це, насамперед, завдяки нашій грі».



 

Telegram Channel