Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Танки бруду не бояться»

Волинь-нова

«Танки бруду не бояться»

Така фраза прозвучала з уст Ігоря Гузя під час чергової прес-конференції за підсумками роботи 6-ї сесії Верховної Ради

Роксолана ВИШНЕВИЧ



Саме цей вислів чітко характеризує наступальну позицію народного депутата, якому часто доводиться ціною неабияких зусиль буквально «пробивати» життєво важливі для виборців його округу питання. Ігор Гузь, як завжди, з журналістами був відвертий, говорив конкретно, без прикрас чи будь–яких завуальовувань.
Завершилася 6–та сесія Верховної Ради, в роботі якої Ігор Гузь брав активну участь — 98 відсотків відвідувань, за винятком тих днів, коли перебував із діловим візитом за кордоном. Зупинився на найбільш актуальному, що розглядав парламент.



Він та його помічники відвідали всі 211 населених пунктів, визначили найбільш проблемні точки.



Вступ до НАТО для України важливий, як і вступ до Євросоюзу. Ці два вектори розвитку вкрай потрібні навіть з огляду на зовнішні загрози, які існують. Нардеп також впевнений, що візовий режим з Росією необхідно вводити вже тепер, коли найближчий сусід став найбільшим ворогом. Ігор Гузь вважає, що позбавлення недоторканості депутатів — на часі, тому кожного разу під час розгляду резонансних випадків голосував «за», а своїм різко емоційним виступом схилив ще й інших колег підтримати це рішення. З корупцією треба нещадно боротися, тому робитиме все для того, аби не дати зам’яти справу з екс–головою Любомльської РДА Миколою Пархомуком, який попався на хабарі. Цього «волинського Розенблата», зазначив нардеп, хоче відмазати очільник ОДА Володимир Гунчик.
Запити, звернення, брифінги, які стосуються найбільш болючих моментів: заборгованості по субсидіях, організації госпітальних округів, реорганізації профтехосвіти, діяльності шахт і багато іншого, — інструменти, з допомогою яких Ігор Гузь намагався достукатися до чиновників найвищого рівня. Із задоволенням повідомив мешканцям свого округу: днями уряд виділив третій транш коштів — 1,7 млн гривень — на об’єкти соціально–економічного розвитку. Другий — 8 млн гривень — розподілений між установами освіти та медицини, які потребують вкладень. Капітальний ремонт басейну в школі №5 Княжого міста, оновлення операційного блоку хірургічно–травматологічного комплексу Нововолинської ЦМЛ, реконструкція площі в Любомлі, капремонт системи опалення ДДУ №6 Нововолинська, ремонт даху Любомльської ЦРЛ — цей перелік можна продовжувати. Покращення інфраструктури краю — це не лише зростання добробуту волинян, а й крок назустріч іноземному інвестору. Якщо торік нардепу вдалося залучити на свій округ 20 млн гривень, то цьогоріч сума має бути більшою. Втішений Ігор Гузь і тим, що вдається ремонтувати дороги, зокрема Рівне — Луцьк — Устилуг, на чому він наполягав з трибуни Верховної Ради. Сподівається отримати кошти по лінії екофонду на розчищення русла річки Риловиця, а також — уже з інших видатків — на добудову 44-квартирного будинку для військових у Володимирі-Волинському.
Ігор Гузь наголосив на труднощах у просуванні медичної, освітньої та пенсійної реформ, зазначивши, що, попри все, вони на користь українцям. Категорично виступає проти підвищення пенсійного віку. Має намір придбати для всіх ФАПів свого округу велосипеди та медичні сумки з набором необхідних для надання першої невідкладної допомоги ліків.
Із розчаруванням повідомив про те, що не бачить прагнень міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика завершити будівництво 10–ї шахти. І взагалі в депутата склалося враження, що вугільні підприємства в нас нікому не потрібні.
Значну увагу Ігор Гузь приділяє роботі в окрузі: він та його помічники відвідали всі 211 населених пунктів, визначили найбільш проблемні точки. Його команда взяла участь у 130 Днях села, а створений ним фонд «Прибужжя» пропонує громадам низку цікавих проектів. Більшість із них за сприяння виконавчого директора Асоціації місцевого самоврядування Валентини Степюк активізувалося, чимало неординарних напрацювань мають від співробітництва з польськими партнерами. Окрім цього, після поїздки в Баварію (Німеччина) Ігор Гузь планує налагодити контакти між тамтешніми та нашими громадами. Народний депутат за те, щоб волиняни гуртувалися в ОТГ, бачить у цьому великий позитив: перезавантаження місцевої влади, пожвавлення в її діяльності тощо. В 19–му окрузі майже 90 відсотків сільських рад реорганізовані таким чином. Вірить, що цей процес успішно буде завершений найближчим часом.
Ігор Гузь не стоїть осторонь культурно–мистецького та спортивного життя краю. Вже цьогоріч 19-20 серпня в селі Заріччя Володимир–Волинського району з його ініціативи пройде фестиваль «Княжий», мета якого — показати велич і красу волинської землі крізь призму її минувшини, посприяти туристичній привабливості. А в селі Згорани Любомльського району 13 серпня пройдуть автомобільні перегони. Любителів екстриму Ігор Гузь запросив на змагання з крос–тріатлону біля озера Сомин.
Словом, команда народного депутата від 19–го виборчого округу працює наполегливо, натхненно і багатопланово. І не збавлятиме темпів. Прибужжя — край, який заслуговує того, аби його називали одним із найкращих і для проживання, і для відпочинку. А народний депутат Ігор Гузь добиватиметься, аби так було. Бажань, сили і знань для цього в нього вистачає!


 

Telegram Channel