Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Кіногрупа поїхала, а хто прибиратиме після неї?

Волинь-нова

Кіногрупа поїхала, а хто прибиратиме після неї?

У загубленому в ХХІ столітті світі — селі Сваловичі Любешівського району — після зйомок українсько-чеського фільму «Пофарбоване пташеня» залишилися гори сміття.

Хоча журналісти «Волині-нової» думали, що на місце, де були встановлені декорації, водитимуть туристів
Прочитала в газеті «Волинь-нова» від 6 квітня 2017 року статтю про зйомки стрічки «Пофарбоване пташеня» у Сваловичах Любешівського району.



Найстрашніше — це бите скло на землі.



Це дуже добре, з одного боку, що поліське село стало на якийсь час знімальним майданчиком. Але, на жаль, після цього у Сваловичах залишилися гори сміття (зокрема, після фільмування горіння хати). Найстрашніше — це бите скло на землі. Я була там у травні (через місяць після завершення зйомок!) і сфотографувала ці «пам'ятки», які зоставили по собі митці.
Спочатку мала намір повідомити про це у Хоцуньську сільську раду, але знайшла тільки поштову адресу (електронної немає). А мені дуже хотілося проілюструвати свій лист фотографіями після зйомок. Потім згадала про вашу газету і вирішила звернутися до вас. Сподіваюся, ви знайдете людей, котрі відповідають за наслідки після зйомок фільму, та нагадаєте їм, що одне з найкрасивіших сіл (не лише на Волині, але й в Україні) мало б залишитися в такому ж стані, у якому було до приїзду знімальної групи. Думаю, прибрати за собою ще не пізно, і сподіваюся, що все ж таки це буде зроблено.
З повагою та надією на допомогу
Лідія ЛЯШЕНКО
м. Київ.
P.S. «Пейзажі» зі сміттям не змінилися і в липні.


 

Telegram Channel