Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Домовину доводиться притримувати руками, щоб тіло не випало в калюжу

Відкритий лист від жителів села Старий Мосир голові Волинської облдержадміністрації Володимиру Гунчику та голові Волинської обласної ради Ігорю Палиці

Шановні Володимире Петровичу та Ігоре Петровичу!
Звертаємось до вас із проханням щодо будівництва дороги від нашого села Старий Мосир до перехрестя шляхів Старий Мосир — Поповичі — Луцьк — Ковель. Напевно, в Ковельському районі, та й у Волинській області, вже не залишилося сіл, до яких би не було дороги з твердим покриттям. Неодноразово з цим питанням ми зверталися до голови Голобської об'єднаної територіальної громади Сергія Гарбарука, голови Ковельської райдержадміністрації Віктора Козака, але у відповідь — тільки обіцянки.



Коли їхатимете до нас, просіть Бога, щоб не було зустрічної машини, бо ж доведеться на переораному полі розминатися.



Дорога протяжністю 2200 метрів важлива для жителів як Старого Мосира, так і сіл Новий Мосир, Майдан та Солотвин. Нею користуються також аграрії Володимир Потапчук та Євген Дудка, котрі орендують землю в нашій окрузі. Шлях зруйнований вкрай. Багатотонні машини агрохолдингів розбили його повністю. А при оранці поля, орендованого паном Дудкою, постаралися так, що залишилась дорога завширшки всього
3 метри 80 сантиметрів. Тож коли їхатимете до нас, просіть Бога, щоб не було зустрічної машини, бо ж доведеться на переораному полі розминатися.
У міжсезоння, щоб дістатися до траси Ковель — Луцьк, ми змушені робити коло через Новий Мосир, Дарівку, Голоби, а це — 15 кілометрів. Хіба це нормально? Практично в кожному селі є до цвинтаря доїзд із твердим покриттям. Але не в нас. Коли когось ховають у негоду, то на шляху до кладовища змушені підтримувати домовину з покійником, щоб той не вилетів у калюжу на своїй останній земній путі. Тож просимо терміново розглянути надзвичайно важливе і болюче для нас питання: знайти кошти та профінансувати будівництво такого невеликого відрізку дороги.
З повагою до вас та надією на вирішення нагальної проблеми громада села Старий Мосир Ковельського району.
Всього 30 підписів.


 

Telegram Channel