Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Били, били – пропустили – і тоді таки забили!

Волинь-нова

Били, били – пропустили – і тоді таки забили!

«Динамо» продемонструвало яскраву гру в драматичному поєдинку з «Янг Бойз», хоча в багатьох уболівальників киян таки додалося сивини

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Ліга чемпіонів-2018. 3-й відбірний раунд. «Динамо» (Київ, Україна) – «Янг Бойз» (Берн, Швейцарія) – 3:1 (1:0 – Андрій Ярмоленко, 16 хв.; 2:0 – Дьємерсі Мбокані, 34; 2:1 – Крістіан Фасснахт, 90; 3:1 – Денис Гармаш, 90+2).
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 26 липня 2017 року. 36341 глядач. Головний суддя Андреас Екберг (Швеція).



Всі мене запитують, чи відпущу я з команди Ярмоленка. Сьогодні він капітан і справжній лідер «Динамо», але якщо надійде пропозиція, яка влаштує всі сторони, так – я обіцяв це Андрію і слова свого дотримаю.



Київське «Динамо» вже в першому таймі домашнього протистояння зі швейцарським «Янг Бойз» двічі розписалося у воротах суперника. Голи забили Андрій Ярмоленко та Дьємерсі Мбокані.
Після перерви кияни могли забивати ще і ще. Проте тринькали свої моменти один за одним. А на останній хвилині (якщо бути точним – навіть на останній секунді) основного часу ще й пропустили… Слизькі 2:1 і нехороші спогади про минулорічний досвід «Шахтаря» (торік «гірники» примудрилися поступитися швейцарським «бджолам» (прізвисько «Янг Бойз») навіть після «домашньої» перемоги з рахунком 2:0).
На щастя, вже у додані хвилини Денис Гармаш забиває третій – 3:1.
Знову є привід відзначити лідерські якості Ярмоленка, бійцівський характер Гармаша, а також тішитися з повернення конголезця Мбокані, який цього разу переправив м’яч у ворота суперників п’ятою. Вочевидь, «Динамо» – це таки «його» клуб!
А ще варто сказати про великий уболівальницький інтерес до матчу. На трибунах «Олімпійського» зібралися десятки тисяч людей! Однієї–однісінької перемоги над «Шахтарем» виявилося достатньо, аби в «біло-голубих» знову повірили!
Водночас варто бути свідомими, що рахунок 3:1 аж ніяк не є гарантією виходу в наступне коло. Це навіть гірше, ніж згадувана торішня перемога «Шахтаря» з рахунком 2:0 у першому матчі протистояння з «жовто-чорними».
Ліга Європи-2018. 3-й відбірний раунд.
«Олімпік» (Донецьк, Україна) – «ПАОК» (Салоніки, Греція) – 1:1 (1:0 – Станіслав Біленький, 49 хв.; 1:1 – Педро Енріке, 59). Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 27 липня 2017 року. Головний суддя Ален Б’єрі (Швейцарія).
Підопічні Романа Санжара дуже пристойно трималися у своєму дебютному поєдинку в єврокубках. А на початку другого тайму досвідченіший та «іменитіший» «ПАОК» взагалі опинився у «стані гроггі» – 18-річний Станіслав Біленький вивів «Олімпік» вперед!
Утримати перевагу донеччани, щоправда, не змогли. Підсумкові «домашні» 1:1, звісно, не найкращий результат, проте надія перед матчем-відповіддю таки залишається!
«Астра» (Джурджу, Румунія) – ФК «Олександрія» (Олександрія, Україна) – 0:0. Джурджу (Румунія). Стадіон «Марін Анастасовічі». 27 липня 2017 року. Головний суддя Димитар Мецкаровскі (Македонія).
Команда Володимира Шарана вдруге виборола право виступати в єврокубках. Торішній дебют, нагадаємо, виявився не надто вдалим – олександрійці двічі поступилися хорватському «Хайдуку» (0:3 – вдома, 1:3 – на виїзді).
Тож нульова нічия з румунською «Астрою» – це таки досягнення. Маємо і перший матч у єврокубках без пропущених голів. І перше здобуте очко в таблицю коефіцієнтів. Хоча легко не було – скажімо, на 78-й хвилині українська команда лишилася вдесятьох. Другу жовту одержав Сергій Басов. Проте вистояли! А головне – ФК «Олександрія» має реальні шанси на продовження боротьби, щоправда, вдома треба обов’язково перемагати.



За воротами
Ігор Суркіс, президент ФК «Динамо» (Київ):
«У нас відбуваються певні зміни – над ними працює Олександр Хацкевич та його тренерський штаб. Ви самі їх бачите: це хороша оборона та перехід від захисту до атаки. Якщо пропустили, значить, ще є над чим працювати.
Гол Мбокані п’яткою – це чудово і це те, що подобається вболівальникам. Але для мене головне – результат, а п’ятою він заб’є чи іншою частиною тіла… Важливо, щоб у підсумку м’яч був у воротах. Звичайно, коли за хорошої гри залітають ще й красиві м’ячі – це вдвічі приємніше.
Всі мене запитують, чи відпущу я з команди Ярмоленка. Сьогодні він капітан і справжній лідер «Динамо», але якщо надійде пропозиція, яка влаштує всі сторони, так – я обіцяв це Андрію і слова свого дотримаю».




Telegram Channel