Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«УЗД за мільйон» стане в пригоді лікарям і пацієнтам

Волинь-нова

«УЗД за мільйон» стане в пригоді лікарям і пацієнтам

Комунальний заклад «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» отримав ультразвуковий апарат експертного класу «ULTIMA-PA»

Ольга КУШНІР


Як розповів радник луцького міського голови Ігор Поліщук (на фото), у мерію звернувся головний лікар медустанови Ігор Гнетньов із проханням про новий УЗД–апарат, адже попередній був застарілим та неточним. На його придбання рішенням сесії міськради було виділено 980 тисяч гривень. Однак комунальному закладу вдалося зекономити, адже під час тендеру харківська фірма «РАДМІР» запропонувала УЗД українського виробництва за ціною 950 тисяч гривень.
Прилад допоможе у ранньому виявленні онкологічної патології, захворювань серцево–судинної системи, котрі на сьогоднішній день є головними причинами інвалідності та смертності. На ньому будуть проводитися обстеження органів черевної порожнини, нирок, сечостатевої системи, серця, поверхневих і периферичних судин, судин головного мозку, скелетно–м’язової системи та інших органів. Як зазначив головний лікар центру Ігор Гнетньов, на зекономлені кошти купили електрокоагулятор для проведення малих хірургічних операцій.



Telegram Channel