Курси НБУ $ 39.43 € 42.75

Чи буде територіальна громада у Буцині?

Місцеві жителі хочуть, аби їхнє село стало центром громади

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбук Ірина Дричик.


"Питання об'єднання теріторіальних громад є досить болючим і актуальним для кожного жителя с.Буцинь. Впевнена, що кожен з нас не повинен стояти осторонь, давайте разом відстоювати право стати центром теріторіальної громади. Серед депутатів у владі немає вихідців із Буциня, які можуть любіювати інтереси селян як у сусідів, та ми й не звикли іти легкими шляхами. З такою молоддю як у Буцині можна гори перевернути:



За перспективним планом Волинської області, у Старовижівському районі є громада із центром у Буцині. До неї мають увійти Буцинська, Мизівська, Соколищенська, Синівська, Поліська, Седлищанська, Солов’їнська, Секунська та Сереховичівська сільські ради.



Як представник громади села #Буцин Старовижівського району Волинської області звертаю увагу, що згідно Закону "Про добровільне об'єднання територіальних громад" за перспективним планом Волинської області, у Старовижівському районі є громада із центром у Буцині. До неї мають увійти Буцинська, Мизівська, Соколищенська, Синівська, Поліська, Седлищанська, Солов’їнська, Секунська та Сереховичівська сільські ради.


Водночас, новообраний сільський голова Серахович, відстоює скасування такого рішення, і має на меті зробити центром територіальної громади село Сераховичі, аргументуючи це тим, що село має 500 - літню історію, а вихідці із Сереховичів – троє депутатів найвищих законодавчих органів різних країн, що там хороша транспортна розв’язка, і що село економічно перспективне та матиме туристичний потенціал.


Хочу зауважити, що село Буцин має не менш цікаву історію та пам'яток, більшу кількість населення, а також хорошу амбулаторію сімейної медицини, є машина швидкої допомоги, дві аптеки, дитячий садок, бібліотеки. Поблизу знаходиться озеро Пісочне, а навколо села - ліси. Відповідно, також є туристично привабливим і перспективним. Із доїздом набагато краща ситуація, так як через село проходить міжнародна траса Ковель-Брест, а за 7 км знаходиться залізнична станція (с. Мизове). Важливим є також той факт, що село розташоване в центрі територіальної громади.


Директор Офісу реформ Волині Анатолій Пархом’юк пообіцяв зважаючи на ситуацію, відвідати повторно Буцин і Сераховичі, аби обговорити питання з громадою. І можливо, буде проведено громадські слухання або референдум", йдеться у дописі.

Telegram Channel