Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Хто любить помідори, той зекономить на таблетках

Волинь-нова

Хто любить помідори, той зекономить на таблетках

Салати, інші страви з цих смачних червоних плодів, на думку медиків, надзвичайно корисні для здоров’я, вони захищають від раку, серцево-судинних захворювань, поліпшують зір

Ігор ВИЖОВЕЦЬ


Доведено, що помідори зміцнюють кістки, запобігають утворенню тромбів. У них міститься вітамін К, який є жиророзчинним і сприяє процесу мінералізації кісток, знижує щільність крові. Як джерело калію, томати допомагають нормалізувати кров’яний тиск, підтримують нормальне функціонування нервової та м’язової систем, поліпшують діяльність серця. Рослинний пігмент лікопен, який дає червоне забарвлення помідорам, знижує рівень шкідливого холестерину в крові.
Важливою перевагою є те, що на відміну від інших овочів томати не втрачають корисних властивостей і після теплової обробки. Вони навіть поживніші, аніж свіжі, оскільки лікопен стає активнішим. Отож, томатний соус і кетчуп домашнього приготування можна зарахувати до здорової дієти.
Медики стверджують, що помідори у раціоні допомагають при захворюванні очей, зокрема катаракті. А ще речовини, які містяться у спілих плодах, добре лікують запалення шкіри, включаючи вугровий висип. Маски з м’якоті томатів особливо корисні для жирної шкіри.
с. Гредьки Ковельського району.


 

Telegram Channel