Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Не просто цвітна капуста, а й смачна

Волинь-нова

Не просто цвітна капуста, а й смачна

Її смакові якості й користь люди оцінили давно. З усіх видів капусти тільки цвітна має такий величезний букет вітамінів та мікроелементів. Вона зміцнює імунну систему, захищає організм від інфекційних захворювань, сприяє кращому перетравленню їжі та поліпшенню зору. Тож у сезон дозрівання цього овоча хай на вашому столі частіше буде цвітна капуста

…під вершковим маслом з часником, зеленню та мигдальними пластівцями
Інгредієнти: 1 головка цвітної капусти, 50 г вершкового масла, 3–4 зубочки часнику, пучок зелені, 70 г мигдальних пластівців, сіль.
Приготування. Капустину розібрати на суцвіття, відварити у підсоленій воді 10 хвилин і відкинути на друшляк. Підрум'янити мигдальні пластівці (або будь–які інші горішки за смаком). В маленькій каструльці розтопити масло, додати розтертий часник, подрібнену зелень, трішки присолити. Теплу капусту викласти на тарілку, полити гарячим маслом і притрусити мигдальними пластівцями. Відразу подати на стіл. Це може бути гарнір до м'яса або самостійна страва. Так можна приготувати і броколі.


 


…запечена з сиром
Інгредієнти: 500 г цвітної капусти, 100 г сметани, 2 яйця, 100 г сиру, 1 ст. л. подрібненої зелені, сіль за смаком, манна крупа й олія.
Приготування. Цвітну капусту розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді. Викласти її одним шаром у змащену олією і присипану манкою форму, залити сметаною з яйцями і зеленню, посипати тертим сиром. Запікати в розігрітій до 180°С духовці 20 хвилин.


 


…обсмажена в сухарях
Інгредієнти: 700 г цвітної капусти, 2 яйця, 100 г панірувальних сухарів, 2 ст. л. сушеного базиліку, 100 мл олії, сіль, мелений чорний перець чи інші приправи – за смаком.
Приготування. Розділити капустину на суцвіття і відварити їх протягом 10 хвилин у підсоленій воді. Відцідити й остудити. Яйця злегка збити з сіллю і перцем. Сушений базилік або іншу зелень (якщо вона свіжа – дуже дрібно поріжте) змішати з панірувальними сухарями. Також до сухарів можна додати будь–які приправи за смаком, якщо ви хочете більш ароматну паніровку. У сковороді розігріти олію. Кожне суцвіття капусти спочатку вмочити в яйця, потім обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажити капусту в розігрітій олії з двох боків до золотистого кольору.


 



Суп–пюре
Інгредієнти: 1 головка цвітної капусти, 1 цибулина, 1 ч. л. оливкової олії, 1 ч. л. свіжого чебрецю, 4,5 склянки води, сіль та чорний перець – за смаком.
Приготування. У каструлі з товстим дном нагріти оливкову олію, додати нарізану тонкими півкільцями цибулю і смажити до м’якості. Додати цвітну капусту, сіль, перець і 1 склянку гарячої води. Довести до кипіння. Накрити каструлю кришкою і варити 15 хвилин до готовності капусти. Долити решту води, всипати чебрець і варити ще 20 хвилин на малому вогні. За допомогою блендера приготувати пюре.


 


Салат із цвітної капусти з морквою
Інгредієнти: 250 г цвітної капусти, 300 г моркви, пучок петрушки, 1ст. л. оцту столового або яблучного, 3 ст. л. олії (або майонез), сіль.
Приготування. Капусту розібрати на суцвіття і варити в киплячій підсоленій воді 5–10 хвилин. Відкинути на друшляк і остудити. Моркву потерти на «корейській» тертці. Петрушку дрібно посікти. У глибокій мисці перемішати зелень з морквою, додати остиглу цвітну капусту, посолити, заправити і перемішати.

Telegram Channel