Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Потонула біля платного пляжу

Волинь-нова

Потонула біля платного пляжу

На Рівненщині цього року на воді загинуло 32 людини. Більшість — у місцях, де купання заборонено. Проте нещодавно нещасний випадок трапився на офіційному та ще й платному пляжі парку–готелю «Швейцарія», що у селі Обарів неподалік Рівного. Загинула 27–річна мешканка сусіднього села Ставки Анна Боровик

Левко ЗАБРІДНИЙ



Як стверджують очевидці, жінка була в компанії друзів з маленькою дитиною. Дорослі підкидали один одного у воді — після одного з таких «падінь» вона захлинулася. Трапилося це неподалік берега. Викликана «швидка» лише зафіксувала її смерть.
Відпочивальники розповідали, що у «Швейцарії», де за вхід на пляж беруть по 40 гривень, рятувальників немає взагалі, хоча адміністрація закладу говорить зворотне. Це не перший тут нещасний випадок — у серпні 2014 року там втонув тернополянин.



Дорослі підкидали один одного у воді — після одного з таких «падінь» вона захлинулася.



Адміністрація «Швейцарії» опублікувала співчуття родині загиблої, в якому, втім, зазначила, що відпочивальники могли бути п’яними. «Рятувальник був на своєму робочому місці. Наявність лікаря не передбачена законодавством, — зазначили у «Швейцарії». — Трагедія сталась неподалік берега, на мілині. І, як говорять очевидці, стала наслідком необдуманих жартів на воді. Надавав першу допомогу знайомий жінки, яка втопилась. Він не підпускав до неї людей, які були поруч. І навіть заважав і застосував силу до лікарів «швидкої», які прибули на місце події».
Поліція після утоплення 27–річної Анни відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство, але за кілька днів його закрила, оскільки експертиза не встановила, що вона загинула внаслідок насильницьких дій.
На Рівненщині, до слова, діє тільки 18 офіційних пляжів. Один із них — у Рівному, на озері Басів Кут, проте епідеміологи заборонили заходити там у воду через надмірну кількість бактерій.

Telegram Channel