Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Депутат брав хабарі з підприємців?

Волинь-нова

Депутат брав хабарі з підприємців?

24-річного обранця Сарненської міської ради Євгенія Криницького арештували за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Правоохоронці наполягають, що він та його товариш вимагали у місцевих підприємців гроші. Аби депутат не сидів у сізо, рідні заплатили 140 тисяч гривень застави

Левко ЗАБРІДНИЙ


Із 9 тисячами гривень хабара на автозаправці у Сарнах затримали 24-річного Вадима Великого, заступника Євгенія Криницького у громадському формуванні «Льва». Самого депутата правоохоронці арештовували пізніше, посилаючись на те, що Великий діяв саме за його вказівкою. За версією управління захисту економіки в Рівненській області, яке проводило операцію, чоловіки «систематично одержували неправомірну вигоду за неперешкоджання підприємцям у їх діяльності».



Загалом задокументували одержання ними 18 тисяч гривень.



У рамках досудового розслідування слідчі обшукали офіс, автомобілі та помешкання затриманих. Звинувачують молодиків за частиною 4 статті 368-3 Кримінального кодексу України (підкуп). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до семи років.
На клопотання прокуратури суд обрав затриманим як міру запобіжного заходу нічний домашній арешт — для Вадима Великого та сізо — для Євгенія Криницького. Втім, за гратами депутат пробув недовго: у понеділок рідні внесли за нього 140 тисяч гривень застави. Наразі захисники Криницького у соцмережах апелюють до того, що він допомагав бійцям на Сході, зокрема через організацію учасників АТО «УВО», боровся з нелегальними гральними закладами, незаконною вирубкою лісу на Сарненщині та діяльністю автозаправок, які не сплачують податків. Тож, мовляв, обранця підставили ті, кому він «перейшов дорогу».
Євгеній Криницький належить до фракції «Батьківщина», але не є членом партії. У політсилі зазначають, що депутата могли підставити підприємці, які ведуть незаконну діяльність. Проте не захищатимуть його, поки у справі не розбереться суд.


 

Telegram Channel